Ryanair-fly i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Rekord: En halv million passagerer i Billund

Billund Lufthavn havde i juli den største måned nogensinde i lufthavnens snart 58-årige historie. I alt rejste 515.060 passagerer gennem terminalen, hvilket var 21 procent flere end i juli 2019, der var hidtil bedste måned.

Der har været travlhed i terminalen i Billund Lufthavn i denne sommer, og på platformen foran terminalen har der været lange rækker af fly, der var klar til at flyve rekordmange passagerer på ferie.

Juli blev da også den bedste måned nogensinde siden lufthavnens etablering den 1. november 1964. I alt 515.060 passagerer benyttede den internationale vestdanske lufthavn, og det var 21,3 procent flere end i den hidtidige rekordmåned tilbage i juli 2019, hvor 424.585 rejste til eller fra Billund Lufthavn.

Passagertallet kunne endda have været endnu højere, hvis der ikke havde været en endagsstrejke hos Lufthansa samt reduktioner i trafikprogrammet hos både KLM, Lufthansa og British Airways.

“På trods af travlhed og dermed aflyste fly og enkelte strejkeramte charterflyvninger med SAS, rammer vi en ny ’all time high’. Endda med en tocifret vækstrate. Og det er vi heldigvis gearet til i Billund Lufthavn. Flyselskaberne har udvist stor tiltro til Billund Lufthavn og Vestdanmark, og det bliver i den grad besvaret af danskerne, der rejser mere end nogensinde før,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Mere flytrafik på vej
Mens Billund Lufthavn kan glæde sig over de flotte passagertal i juli, så kigger man allerede frem mod efterår og vinter. Den 5. september genoptager SUN-AIR ruten til London City, og samtidig vender Turkish Airlines tilbage med Istanbul i vintertrafikprogrammet. 

“SUN-AIR er tilbage på platformen igen fra september, hvilket de erhvervsrejsende især glæder sig til. Derudover har vi her i juli fået bekræftet, at Turkish Airlines fortsætter med at flyve ind i vinterhalvåret igen. Det har de ikke gjort under corona. Så det er dejligt, at de er tilbage, da deres vinterflyvninger er attraktive både over for ferierejsende til eksempelvis Maldiverne, for de erhvervsrejsende, men også i høj grad for de herboende tyrkere,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Billund Lufthavn er ikke alene i passagersegmentet kommet meget stærkt tilbage fra coronapandemien. I Cargo Center Billund på sydsiden af banen er der også fortsat stor aktivitet. Samlet blev der håndteret 5.977 tons, hvilket dog er en tilbagegang på 7,4 procent i forhold til året før.

Snart bliver der endnu mere aktivitet, for den 3. august starter Virgin Atlantic Cargo op med tre ugentlige rotationer til London Heathrow Airport, og senere på årets rykker Maersk Air Cargo ind i lufthavnen med fragtruter til og fra Kina.

 

Relaterede artikler:

Rettidig omhu forhindrede lufthavnskaos i Billund

Britisk flyselskab åbner fragtrute til Billund Lufthavn

SUN-AIR genoptager ruteflyvning