Kabine i Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: Norwegian | PR)

Rekordhøj belægning hos Norwegian Air Argentina

Norwegian fortsætter med at øge belægningen i sit argentinske selskab. I juli blev der transporteret næsten 100.000 passagerer, hvilket svarer til en belægning på 81 procent.

I oktober sidste år trådte Norwegian Air Argentina ind på det argentinske marked, og siden har der været blandede udmeldinger fra selskabet om det fortsatte engagement i det sydamerikanske land.

Men alt tyder nu på, at lavprisflyselskabet efterhånden har fået fodfæste i Argentina. I hvert fald hvis man ser på belægningsprocenterne. 97.689 passagerer fløj med på de argentinske indenrigsruter med Norwegian Air Argentina i juli, hvilket udgør en rekordhøj belægning på 81,4 procent.

Til sammenligning transporterede Norwegian Air Argentina 73.678 passagerer i juni, hvilket svarede til en belægningsprocent på 75,8. I selskabets første måned i Argentina var der en belægning på 56 procent, og siden er belægningen gradvist blevet øget.

”Vi er meget tilfredse med driften og et voksende ​​salg, som vi ser bekræftet i juli,” siger Ole Christian Melhus, administrerende direktør for Norwegian Air Argentina.

”Flere og flere passagerer vælger at flyve med Norwegian Air Argentina. Resultaterne viser, at de er meget tilfredse med vores produkt, de lave priser, den gratis WiFi om bord og den gode præstation i forhold til punktlighed.”

Punktligheden i juli lå på 83 procent for Norwegian Air Argentina, hvilket var én procent dårligere end punktligheden for hele andet kvartal i år.

Fastholder markedsandel
Norwegian Air Argentina havde i juli en markedsandel på seks procent i Argentina, viser tal fra ANAC, der er landets civile luftfartsmyndighed. Denne andel har ligget nogenlunde på niveau siden december sidste år. En af Norwegians konkurrenter i Argentina, Flybondi, havde 132.000 passagerer i juli, hvilket svarer til en markedsandel på ni procent.

I juli transporterede Norwegian i alt 3,7 millioner passagerer, hvilket betyder, at 2,6 procent af selskabets passagerer fløj med Norwegian Air Argentina.

Så sent som i slutningen af april udtalte Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian, at selskabet overvejede at trække sig ud af Argentina. Årsagen var, at selskabet kæmpede med at levere overskud på indenrigsruterne i Argentina. Norwegian sagde på daværende tidspunkt, at det ville lave en evaluering i indeværende måned. Og hvis ikke selskabet havde fået overskud, ville det træffe en beslutning om fremtiden.

Noget tyder imidlertid på, at Norwegian Air Argentina har fået forretningen på ret kurs i løbet af året. Selskabet opererer med en flåde bestående af tre Boeing 737-800 fra basen i Jorge Newbury Airport ved Buenos Aires. Der er ruter fra den argentinske hovedstad til Córdoba, Mendoza, Salta, Neuquén, Bariloche og Iguazú.

 

Relaterede artikler:

Norwegian fordobler antallet af ruter i Argentina

Norwegian tæt på at trække sig ud af Argentina

Norwegian tager fem procent af marked i Argentina