Passagerer i kø i Buenos Aires Aeroparque Airport. (Foto: Norwegian Air Argentina)

Norwegian fordobler antallet af ruter i Argentina

Til september vil Norwegian fordoble antallet af ruter i Argentina, da selskabet – efter en svær opstart – forventer at blive rentabelt sidst på sommeren.

Norwegian har fået mod på mere i Argentina. Selskabet meddeler, at det om få dage vil åbne salget for billetter til helt nye destinationer i det store sydamerikanske land med udgangspunkt fra basen i Buenos Aires.

I dag har Norwegian Air Argentina seks indenrigsruter i Argentina, men lavprisflyselskabet vil fordoble antallet af ruter og dermed kunne nå endnu længere ud i landet. Administrerende direktør i Norwegian Air Argentina, Ole Christian Melhus, forventer, at den argentinske satsning vil blive rentabel til august, hvorfor selskabet herefter har valgt at sætte endnu hårdere ind på dette marked.

Norwegians udmelding om at fordoble antallet af ruter i Argentina kommer kun få uger efter, at flyselskabet afslørede overvejelser om at trække sig helt ud af Argentina. Ved den lejlighed udtalte Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian, at man venter på overskud, og at selskabet uden tøven ville stoppe det argentinske eventyr, hvis ikke satsningen blev rentabel.

Større billetsalg
I februar sidste år trådte Norwegian ind på det argentinske marked med en rute fra London Gatwick til Buenos Aires. Senere på året – i oktober – lancerede selskabet sin første indenrigsrute i Argentina, hvilket siden er blevet til i alt seks ruter. Fra Buenos Aires til Córdoba, Mendoza, Iguazú, Salta, Neuquén og Bariloche.

“Jeg er meget stolt af at være en del af holdet i Norwegian Air Argentina, fordi det arbejde, vi har lavet indtil videre, giver os mulighed for hurtigt at annoncere nye indenrigsruter. Vi kan fordoble antallet af ruter i landet til september i overensstemmelse med vores planer. Snart vil vi tilbyde flere muligheder til lave priser, så flere argentinere kan rejse og udforske dette fantastiske og smukke land,” siger Ole Christian Melhus.

Han fortæller endvidere, at Norwegian Air Argentina i den seneste tid har oplevet større salg af billetter til den kommende tid. Ole Christian Melhus forventer således, at flyselskabet vil blive rentabelt inden for ganske kort tid.

Ruter til verdens sydligste og nordligste lufthavn
De cirka seks nye ruter i Argentina vil blive introduceret fra september, når Norwegian Air Argentina har fået den Boeing 737-800, der i øjeblikket flyver i Europa efter groundingen af selskabets Boeing 737 MAX-fly. Herudover forventer flyselskabet, at det får flere fly til den argentinske flåde på et tidspunkt i årets fjerde kvartal. I øjeblikket har Norwegian Air Argentina tre Boeing 737-800 i drift.

“Selvom vi ikke kan afsløre alle de nye destinationer, kan jeg sige, at en af ​​dem bliver Ushuaia. Norwegian vil dermed nå en milepæl af global karakter: Det bliver det første flyselskab i verden, der både har planlagte ugentlige flyvninger til den sydligste kommercielle lufthavn i verden og til den nordligste kommercielle lufthavn i verden, Svalbard, i det nordlige Norge,” siger Ole Christian Melhus.

Forleden åbnede Norwegian et kundeservicecenter i Argentina for bedre at kunne hjælpe de sydamerikanske passagerer lokalt. Her vil lavprisflyselskabet yde hjælp på både engelsk, spansk og portugisisk. Norwegian vil løbende udvikle denne del og bidrage med arbejdspladser til argentinerne, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Norwegian tæt på at trække sig ud af Argentina

Norwegian tager fem procent af marked i Argentina

Første fly til Norwegian Air Argentina

Norwegian udvider flåden i Argentina

Norwegian-billetsalg i Argentina om 10 dage