Rekordmåned i Aalborg Lufthavn

Med 111.780 passagerer gennem terminalen oplevede Aalborg Lufthavn den bedste april måned nogensinde. Det er blandt andet Lufthansas nye rute til Frankfurt, der trækker væksten.

Mandag den 30. marts åbnede Lufthansa en ny rute mellem Frankfurt og Aalborg med to daglige flyvninger i hver retning. På de to første dage rejste 429 passagerer på ruten, hvilket lover godt for fremtiden.

Ruten har da også sat sine spor i passagertallene for april måned, idet trafikken på udenrigsruterne voksede med 10.670 passagerer til i alt 35.370. Det svarer til en stigning på 53 procent.

Lufthavnen oplyser ikke, hvor stor en andel af stigningen, at Lufthansa-trafikken repræsenterer, men et forsigtigt skøn vil være omkring 7.000 passagerer.

“Lufthansas to daglige afgange til Frankfurt ses naturligvis i denne flotte vækstrate, men det er mindst ligeså relevant at bemærke, at de andre udenrigsselskaber, herunder KLM, Turkish Airlines, Norwegian og Vueling også bidrager med flotte tal,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Fremgang i chartertrafik
I modsætning til Billund Lufthavn har den nordjyske lufthavn vækst i chartersegmentet, selvom tallene er af en noget anden størrelse, end hos storebroderen i Billund.

I Aalborg Lufthavn blev der registreret 10.256 charterrejsende til og fra lufthavnen mod 8.062 i samme måned året før, hvilket svarer til en vækst på 27 procent.

“Chartertrafikken er kommet godt fra start her i april. I maj kommer der endnu mere trafik på det område. Generelt større sædudbud og tilmed nyheden Lesbos, så det tegner godt,“ mener lufthavnsdirektøren.

Derimod fortsætter afvandringen fra indenrigsruten til København. Blot 66.154 passagerer benyttede sig af Danmarks største indenrigsrute i april måned, hvilket var 11 procent færre end samme måned året før. Til gengæld kunne lufthavnen glæde sig over, at der kom flere udenrigspassagerer til end man mistede af indenrigspassagerer, således at nettovæksten kan fastholdes.

Samlet rejste 111.780 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i sidste måned, hvilket gør den til den bedste april nogensinde. Nettovæksten var samtidig på 4,2 procent i forhold til april måned 2014.