A350-900 XWB fra Finnair.

Rekordmange passagerer med Finnair

Finnair satte i juni ny rekord med 1,2 millioner passagerer. Men load-faktoren falder som følge af øget kapacitet.

Finnair sætter i disse måneder den ene rekord efter den anden i antallet af passagerer om bord på selskabets fly, og juni måned var ingen undtagelse.

Finnairs fly fløj i juni med i alt 1.240.500 passagerer, hvilket er ny månedsrekord for selskabet og 12,8 procent flere passagerer end i juni måned sidste år.

Størst vækst til Nordamerika i juni
Den asiatiske trafik – Finnairs kerneområde – steg i juni med 15,5 procent i forhold til samme måned året før, mens den europæiske trafik havde en vækst på 12,4 procent og trafikken til Nordamerika en vækst på 18,2 procent.

Finnairs samlede kapacitet målt i Available Seat Kilometres (ASK) var i juni 16,4 procent større end for et år siden, og det blev afspejlet i selskabets gennemsnitlige load-faktor, som faldt med 1,4 procentpoint til 85,4 procent.

For første halvår som helhed har Finnair haft en vækst i passagertallet på 14,1 procent i forhold til samme periode sidste år, mens kapaciteten (ASK) er øget med 18,5 procent. Load-faktoren for første halvår 2018 ligger på niveau med første halvår 2017 med et minimalt plus på 0,1 procentpoint til 82,7 procent.

Flere afgange og større fly
Finnair har det seneste år øget kapaciteten på både langruterne, hvor man har introduceret nye Airbus A350-fly, og på den europæiske trafik, hvor man både har fået nye og større fly og øget antallet af sæder i en række af flyene i den eksisterende flåde.

I det asiatiske rutenetværk har man især øget antallet af afgange til Tokyo og Bangkok samt åbnet en ny rute til Nanjing i Kina.

På det europæiske marked har man blandt andet øget antallet af afgange på ruterne fra Helsinki til Tallinn, Bergen, Berlin, Gdansk, Skt. Petersborg og Moskva, mens selskabet har tilføjet Stuttgart som en ny destination fra slutningen af april.

Finnairs load-faktor var i juni måned højest på ruterne til Nordamerika, hvor den lå på 94,2 procent, mens ruterne til Asien havde en load-faktor på 86,2 procent og de europæiske ruter en load-faktor på 83,8 procent. Flest ledige pladser var der på indenrigsflyene, hvor load-faktoren kun lå på 70 procent.

Relaterede artikler:

Søg Finnairs Asien-trafik vokser med næsten 20 procent

Første Finnair-overskud i januar-kvartal i 10 år

Finnair øger passagertal med 17 procent