Rekordoverskud hos airBaltic

Lettiske airBaltic kom ud af 2017 med et rekordresultat på 4,6 millioner euro, hvilket var en stigning på 300 procent i forhold til året før.

Det lettiske flyselskab airBaltic har tilsyneladende succes med sin flådefornyelse, der har skabt grundlag for en rentabel vækst. Det vidner regnskabet for 2017 om, idet selskabet opnåede sit bedste driftsresultat nogensinde.

Omsætningen steg sidste år med 22 procent til 347,7 millioner euro, hvilket svarer til næsten 2,6 milliarder danske kroner. Det skete på baggrund af en passagervækst på tilsvarende 22 procent, således at 3,5 millioner passagerer fløj med selskabet i 2017.

En passende del af den øgede omsætning havnede direkte på bundlinjen, som blev øget med 301 procent fra 1,2 til 4,6 millioner kroner, der omregnet til danske kroner svarer til lidt mere end 34 millioner danske kroner.

“Sidste år var et rekordår for airBaltic, der er det klart førende flyselskab i den baltiske region. Vi er klar til at tage næste skridt ved at udvikle og forbedre vores rutekort og ved at tilføre flere moderne Bombardier CS300-jetfly til flåden,” siger administrerende direktør Martin Gauss fra airBaltic.

Pan-baltiske ambitioner
AirBaltic har som lanceringskunde indtil videre modtaget otte af 20 Bombardier CS300. Flyene skal erstatte den ældre flåde af Boeing 737-fly, hvor de resterende 11 B737´ere har en gennemsnitsalder på 21 år.

I flåde er også 12 nyere Q400-fly, der også er leveret af den canadiske flyproducent, og airBaltic har planer om at udskifte disse fly, når leasingaftalerne udløber i løbet af de kommende to til fem år.

AirBaltic er i dag det største flyselskab i Baltikum, og med et estisk Nordica under opbygning og uden nationalt flyselskab mod syd i Litauen, så har det det lettiske flyselskab gode muligheder for på sigt at opnå at fastholde og udbygge den ledende position som et pan-baltisk flyselskab for de omkring seks millioner indbyggere i regionen.

“AirBaltic spiller en vigtig rolle for at sikre tilgængeligheden til Letland. Som følge heraf er luftfartsindustriens indvirkning på den lettiske økonomi steget i sammenligning med tidligere år. Vores mål er fortsat at sikre vores position som markedsleder i Baltikum ved at styrke forbindelserne mellem de baltiske lande og resten af verden,” understreger Martin Gauss.

AirBaltic flyver til 60 destinationer i Europa, Mellemøsten og SNG. Den lettiske stat ejer 80,05 procent af aktierne, mens den danske finansmand og Jet Time-ejer, Lars Thuesen, sidder på de resterende omkring 20 procent.

 

Relaterede artikler:

445.546 skandinaver med airBaltic

AirBaltic sætter nye rekorder

AirBaltic vil udskifte Q400-flyene

AirBaltic i nyt skandinavisk samarbejde

AirBaltic vil være pan-baltisk flyselskab