Rekordstor vækst i Karup trods askeskyen

Væksten i den danske indenrigsflytrafik fortsætter. Trods lukningen af Karup Lufthavn fra 15. – 21. april kunne lufthavnen alligevel præsentere en rekordstor vækst på 36,7 % i hele april måned.

Med en stigning på næsten 5.000 passagerer i april måned, kunne Karup Lufthavn endnu engang præsentere rekordstor vækst i indenrigstrafikken.

I alt rejste 17.627 passagerer gennem den midtjyske lufthavn i april måned, mod 12.897 passagerer året før. Det er en stigning på 36,7 %, hvilket selvsagt er imponerende, når man tager i betragtning, at lufthavnen har været lukket i næsten en uge.

Det er såvel Cimber Sterling som Norwegian, der bidrager til den flotte vækstrate med begge selskabers satsning på indenrigsruten til København. Cimber Sterling har på hverdage op til 11 daglige afgange mellem Karup og København, mens Norwegian kan tilbyde tre hverdagsafgange. Sidstnævnte dog med en flytype, der er noget større end konkurrenten Cimber Sterling.

Danmarks største indenrigslufthavn er stadig Aalborg Lufthavn med 65.302 indenrigspassagerer i april måned. Herefter følger Aarhus Lufthavn på en noget usikker 2. plads, idet 18.511 passagerer rejste på indenrigsruten mellem Århus og København i april måned.