Rekordvækst i flytrafik fra CPH til Italien

En fjerdedel af alle nye ruter fra Københavns Lufthavn i 2013 er foreløbig til italienske destinationer. Med Alitalias tilbagekomst til CPH vil seks flyselskaber betjene ni italienske destinationer med 21 procent større kapacitet.

I 2013 vil udbuddet af flyrejser fra København til Italien være større end nogensinde før. I alt seks flyselskaber vil konkurrere om passagererne på de direkte ruter tilotte forskelligeitalienske destinationer.

Indtil videre er der annonceret 25 nye ruter fra Københavns Lufthavn inklusive nye flyselskaber på eksisterende ruter. Seks af disse går til italienske destinationer fordelt på fem forskellige flyselskaber.

Alitalia vender tilbage
Det blev klart efter at Alitalia i går kunne offentliggøre, at selskabet fra sommertrafikprogrammet 2013 vender tilbage til København med to ugentlige afgange fra Rom. Alitalia fløj senest til København i perioden 2004 til 2008.

Alitalia vil flyve to gange om ugen mellem København og Rom med et Airbus A320-fly med plads til 165 passagerer. Der flyves fra Rom på onsdage og lørdagkl. 09.30 med ankomst i København kl. 12.15. Returflyvningen til den italienske hovedstad er kl. 13.05 med ankomst i Rom-Fiumicino kl. 15.45.

Rekordår for Italien-flytrafik
Men Alitalia er ikke det eneste selskab, der har planer om at flyve mellem Danmark og “Støvlelandet“ mod syd. Alitalia´s datterselskab AirOne vil fra juni 2013 flyve tre gange om ugen mellem København og Venedig. Ligeledes har easyJet meldtsig ind i kampen om passagertrafikken til Italienmed en rute til Rom, der åbner den 8. april 2013.

Der er dog også tre helt nye ruter på vej til Italienske destinationer. SAS vil i sommerperioden flyve én gang om ugenfra København til Cagliari og Palermo, mens det spanske lavprisflyselskab Vueling fra den 31. marts gør sig klar til at flyve fire gange om ugen til Firenze.

“I juli måned vil der være flere sæder til Italien fra Københavns Lufthavn end nogensinde før, hvilket forsåvidt også gælder for hele 2013. I juli måned vil der blive udbudt 21 procent flere flysæder til italienske destinationer sammenlignet med samme måned sidste år, der også var et rekordår,“ fortæller pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavn.

Det er især det norske lavprisflyselskab Norwegian, der bidrager til væksten med samlet 22 procent vækst på ruterne til Catania, Milano, Pisa og Venedig. Herudover øger easyJet med 39 procent til Milano, mens de nye ruter fra Vueling (Firenze), Alitalia (Rom) og Air One (Venedig) bidrager til resten.

I sommertrafikprogrammet 2013 vil det være muligt at flyve direkte fra København til Bologna, Cagliari, Catania, Firenze, Milano, Palermo, Pisa, Rom og Venedig.