Robotten Gita. Foto: Port of Seattle

Robot bringer mad til passagerer i lufthavn

En lille robot på hjul er begyndt at strejfe rundt i terminalerne i Seattle-Tacoma Airport i USA, hvor den leverer måltider til sultne rejsende, der venter på deres fly.

Lufthavnen i Seattle har netop introduceret OrderSEA, der er en mobil bestillingstjeneste, som forbinder rejsende med 16 af lufthavnens restauranter. Med tjenesten kan de bestille mad via mobiltelefonen i stedet for at stå i kø. Bestillingstjenesten tilbyder også levering af maden med en robot, der bærer navnet Gita.

“Teknologi kan gøre din lufthavnsoplevelse mere fleksibel og mindre stressende,” siger Sam Cho fra Port of Seattle, der står bag lufthavnen.

“OrderSEA betyder, at rejsende kan springe over at stå i en overfyldt kø, der er den mindst sjove og mest stressende del af enhver rejse.”

Robotten tager slæbet
Passagererne kan vælge selv at hente maden, men de kan også for et gebyr på 2,99 dollar få robotten Gita til at levere maden.

Gita kan bære op til 20 kilo i sin mave, men hvis den har for travlt, vil måltidet i stedet blive leveret af en menneskelig kurer. Robotten er ganske vist selvkørende og i stand til at standse op for forhindringer, men den skal stadig have et menneske til at gå foran og vise vej.

Robotten, der koster lidt over 20.000 kroner, er ejet af AtYourGate, firmaet der driver lufthavnens leveringsapp. Philadelphia International Airport har også en leveringsrobot, der ligner den, der bruges i Seattle, ligesom Los Angeles International Airport netop har fået en.

Italienske rødder
Robotten er udviklet af det amerikanske firma Piaggio Fast Forward, der er en del af den italienske Piaggio-koncern. Det er Piaggio, der blandt andet står bag andre og noget hurtigere to-hjulere som Vespa, Aprilia og Moto Guzzi.

Robotterne fra Piaggio Fast Forward lever også et liv udenfor lufthavnsverdenen. De er udviklet til at kunne følge lige i hælene på deres ejere, der på den måde får hænderne fri, mens Gita tage slæbet.

 

Relaterede artikler: 

Tidligere Norwegian-chef klar til flyvask

Amerikansk forsøg med robotter i cockpittet

Robot hjælper rejsende med flyskifte