Airbus A320-200 fra Royal Jordanian Airline (Foto: Konstantin von Wedelstaedt | GNU Free Documentation License)

Royal Jordanian vender tilbage til København

Royal Jordanian Airlines øger antallet af flyvninger mellem jordansk badeby og CPH på vinterrute, der blev startet sidste vinter i samarbejde med en skandinavisk charterarrangør.

Royal Jordanian Airlines fløj i en to måneder lang periode i starten af 2017 en gang om ugen mellem Københavns Lufthavn og den jordanske badeby Aqaba. Nu har selskabet besluttet at vende tilbage til København i den kommende vintersæson med et udvidet trafikprogram.

Således flyver selskabet allerede fra den 12. november til og med den 3. december hver søndag mellem de to byer og igen fra den 4. februar til den 8. april næste år. I begge perioder bliver det med afgang fra Aqaba kl. 06.00 og ankomst i CPH kl. 10.05. 45 minutter senere går turen retur til Jordan, hvor flyet lander kl. 16.50 lokal tid.

Royal Jordanian Airlines fløj sidste vinter også i to måneder fra Aqaba til Helsinki og Stockholm. Disse to ruter vender også tilbage med udvidet betjening med flyvninger i samme periode som CPH-ruten. Helsinki betjenes på mandage og Stockholm betjenes på lørdage. På alle tre ruter benytter selskabet Airbus A320.

Skræmte gæsterne væk
Ruterne er kommet i stand gennem et samarbejde mellem den skandinaviske charterarrangør Apollo og den lokale turistindustri og -myndigheder i Aqaba.

Apollo havde for år tilbage egne charterflyvninger mellem Skandinavien og Aqaba. Og blandt andet qua uroen i Egypten var Jordan og Aqaba populært blandt Apollos gæster. Men borgerkrigen i Syrien og generel uro i Mellemøsten skræmte gæsterne væk. I vintersæsonen 2015/2016 tilbød Apollo destinationen med rutefly med Turkish Airlines og flyskifte i Istanbul. Men den længere rejsetid gjorde det uattraktivt.

Derfor blev samarbejdet med det ugentlige Royal Jordanian-fly etableret. Apollo har 60 pladser på hver afgang fra København og retur, mens andre turoperatører også benytter flyet, ligesom Royal Jordanian Airlines selv sælger billetter til flyet, der har plads til 136 passagerer.

På rutekortet for år tilbage
Kun 35 kilometer fra Aqaba, på den anden side af grænsen til Israel, ligger den israelske badeby Eilat, som også er hårdt påvirket af nedgang i turisttilstrømningen. Her har man også taget en række initiativer for at lokke charterflyselskaber og -kunder til.

Royal Jordanian er medlem af oneworld-alliancen sammen med blandt andre Finnair, British Airways og American Airlines. Selskabet har 24 fly og flyver til 60 destinationer over det meste af verden. For år tilbage var Københavns Lufthavn på rutekortet, men er det ikke mere. For to år siden luftede selskabet muligheden for, at man vendte tilbage til CPH inden for to år. I så fald ville der være tale om en regulær ruteflyvning til og fra Jordans hovedstad Amman.

 

Relaterede artikler:

Jordanere åbner CPH-rute