(Foto: Ryanair)

Ryanair åbner 21 ruter fra Stockholm Arlanda

Ryanair udfordrer SAS og åbner base med 21 ruter fra Stockholm Arlanda i det kommende vintertrafikprogram 2021/22. Én af ruterne bliver til en dansk lufthavn.

Ryanair er atter klar med en lang række ruter fra en svensk hovedstadslufthavn, men denne gang satser det irske lavprisflyselskab på byens største lufthavn.

Således vil Ryanair fra slutningen af oktober 2021 åbne en række nye ruter fra Stockholm Arlanda med udgangspunkt i to basefly, har selskabet annonceret på en pressekonference torsdag formiddag. Dermed får det irske lavprisflyselskab atter base i Stockholm, da man i foråret 2020 lukkede den sidste større skandinaviske base i Stockholm-lufthavnen Skavsta.

Dermed retter Ryanair et frontalangreb mod SAS i den største Stockholm-lufthavn. Og der bliver et ganske anseeligt antal ruter. Det irske selskab vil i vintertrafikprogrammet 2021/22 tilbyde i alt 21 ruter med i alt 89 ugentlige flyvninger fra Arlanda, der alle er lagt ud til salg på flyselskabets bookingside. Satsningen i Stockholm Arlanda skaber 60 nye job i lufthavnen.

En af de lufthavne, Ryanair kommer til at operere til, er Aalborg Lufthavn med tre ugentlige afgange. Dermed får nordjyderne mulighed for at flyve direkte til den svenske hovedstad senere på året.

Åbner to svenske indenrigsruter
Øvrige ruter, der  åbner 31. oktober eller i begyndelsen af november 2021, går til Alicante, Málaga, Banja Luka, Bologna, Milano (Bergamo), Bruxelles (Charleroi), Gdansk, Krakow, Warszawa, Gøteborg, Malmø, Karlsruhe, Kaunas, Liverpool, London (Stansted), Niš, Tallinn, Riga, Thessaloniki og Wien.

Ryanair satser dermed også på svenske indenrigsruter med forbindelserne til både Malmø og Gøteborg. Hermed vil både SAS og Ryanair kæmpe om kunderne på de to ruter fra slutningen af oktober i år.

Det er første gang nogensinde, at Ryanair etablerer en base i Stockholm Arlanda. Selskabets sidste større svenske base var altså i Stockholm Skavsta, der samtidig var den sidste større skandinaviske base på daværende tidspunkt. Ryanair manglede kapacitet som følge af groundingen af Boeing 737 MAX og lukkede derfor Skavsta-basen for et års tid siden.

”Vigtigt supplement til eksisterende rutenet”
Administrerende direktør i Ryanair DAC, Eddie Wilson, er glad for at kunne annoncere en base i endnu en skandinavisk lufthavn. Onsdag annoncerede Ryanair som bekendt en baseåbning med to fly i Billund Lufthavn – også fra det kommende vintertrafikprogram.

”Effektiv drift og konkurrencedygtige lufthavnsafgifter danner det fundament, hvorfra Ryanair kan levere langsigtet trafikvækst og øget forbindelse. Vi har arbejdet tæt sammen med Stockholm Arlanda for at sikre denne vækst og forbedre forbindelserne for dem, der bor, arbejder eller ønsker at besøge regionen,” siger han.

Også hos den svenske lufthavnsoperatør, Swedavia, er der begejstring over Ryanairs store satsning i Stockholm Arlanda.

”Deres store antal af destinationer er en vigtig tilføjelse og et supplement til det eksisterende udvalg af destinationer, der er tilgængelige fra vores lufthavne,” siger Charlotte Ljunggren, direktør for marketing og kommerciel udvikling i Swedavia.

”Samtidig forbedres adgangen både inden for Sverige og uden for landet, og dette gælder især for slægtninge og og venner, der er et vigtigt rejsesegment. Adgang vil være vigtig ved genopretningen efter pandemien, og flere direkte ruter er vigtigt for regional vækst og for turistindustrien over hele Sverige.”

 

Relaterede artikler:

Ryanair lukker sidste større skandinaviske base

Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn

FPU: Endnu ingen overenskomst med Ryanair