Ryanair åbner til tre SAS-destinationer fra CPH

Ryanair har på et pressemøde i dag annonceret nye ruter fra Københavns Lufthavn til Málaga, Alicante og Budapest. På samtlige tre nye ruter kommer Ryanair i direkte konkurrence med både SAS og Norwegian.

Ryanair forsætter med at præsentere nye ruter i Københavns Lufthavn. Det irske lavprisflyselskab har allerede igangsat eller annonceret otte ruter fra Københavns Lufthavn, men nu øges antallet til 12 i alt.

Der er tale om destinationerne Málaga, Alicante og Budapest, som vil blive opereret med henholdsvis fire, tre og syv ugentlige afgange.

Det har Ryanair netop løftet sløret for på et pressemøde på Radisson Blu Royal Hotel i København, hvor selskabets kommercielle direktør David O´Brien og koncernchef Michael O´ Leary var til stede.

Allerede ny flyver Ryanair fra København til Dublin, London, Milano og Warszawa, men der er planlagt ruter til Køln, Madrid, Rom, Bruxelles og Stockholm.

Konkurrenceintensive destinationer
Med ruterne fra København til de tre nye destinationer kommer Ryanair i direkte konfrontation med SAS og Norwegian, der betjener de samme destinationer fra København.

I sommersæsonen flyver Norwegian op til syv gange om ugen til Budapest, mens SAS har fem ugentlige afgange.

Noget mere trafik er der til de spanske lufthavne i sommersæsonen. Norwegian har op til 13 ugentlige afgange, mens SAS kan tilbyde 11. Dette suppleres af fem ugentlige afgange med det spanske lavprisflyselskab Vueling.

Til Alicante flyver Norwegian seks gange om ugen i højsæsonen, mens SAS er helt oppe på syv afgange. Også her er der konkurrence med Vueling, der flyver tre gange om ugen.

Ryanair tilbyder i forvejen Budapest, Alicante og Málaga fra Billund Lufthavn, så nu bliver mulighederne tilgængelige både øst og vest for Storebælt.