Boeing 737 MAX-8200 i Ryanair-bemaling. (Foto: Chris Edwards)

Ryanair bekymret for MAX-leverancer

I øjeblikket stoler topledelsen hos Ryanair ikke på de meldinger, der kommer fra Boeing. Michael O’Leary er bekymret for, hvorvidt producenten kan levere de fly, som flyselskabet venter på.

Ryanairs koncernchef Michael O’Leary er ikke kendt som en mand, der er bange for at tage bladet fra munden, og i løbet af denne uge sagde topchefen ligeud, at han er bekymret for, om Boeing er i stand til at levere en række 737 MAX-fly, som lavprisselskabet har bestilt.

I alt har Ryanair lagt billet ind på 210 udgaver af flytypen, der efter planen skal leveres løbende. I juni i år havde flyselskabet modtaget 73, og derudover var selskabet blevet stillet i udsigt, at yderligere 51 ville blive leveret inden april 2023, herunder 21 inden julen i år.

”Vi er bekymrede for, at Boeing ikke vil være i stand til at levere de fly. De er forsinkede i øjeblikket, da der er problemer med deres produktion i Seattle, og vi ønsker at få en forståelse for, hvad de problemer skyldes,” udtaler Michael O’Leary.

Kan ikke få konkret udmelding
Flyselskabet er særligt opsatte på at få leveret de 51 fly inden for den aftalte tidsramme, da de er nødvendige for, at de vækstplaner, som Ryanair har lagt for næste år, kan føres ud i livet. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Michael O’Leary anholder dog, at det ifølge ham er svært at få konkrete svar fra Boeing.

”De siger, at de kan, men vi tvivler på, om de har tilstrækkelig kapacitet til at kunne levere. Det var meningen, at vi skulle modtage 21 fly inden jul, men nu mumler de, at det måske kun bliver 17 eller 15. Det er svært at få noget konkret ud af Boeing.”

Koncernchefen fortæller desuden, at man på den baggrund har aftalt et møde med Boeing i Seattle, hvor han håber, at det kan blive klarlagt, hvornår Ryanair kan forvente at modtage de nye fly fra den amerikanske flyproducent.

Stoler ikke på Boeing i øjeblikket
Michael O’Leary udtalte i juli, at han fortsat havde tiltro til, at Boeing ville fuldføre leverancerne af de 51 fly, men han var bekymret for, at forsinkelser ville betyde, Ryanair først ville modtage flyene under afviklingen af sommertrafikprogrammet næste år. Det ville være uhensigtsmæssigt, da sommeren sædvanligvis er en travl tid.

I denne uge fortalte koncernchefen, at han ikke stoler på de meldinger, som han for tiden får fra USA.

”I øjeblikket stoler jeg ikke på, hvad Boeings folk i Seattle fortæller os, fordi de bliver ved med at skuffe os.”

Adspurgt om en kommentar til udtalelserne fra koncernchef Michael O’Leary svarer en talsperson fra Boeing, at flyproducenten sætter pris på samarbejdet med Ryanair og ønsker at støtte flyselskabet.

 

Relaterede artikler:

Ryanair lukker base i stor europæisk lufthavn

Ryanair er nu verdens femtestørste flyselskab

Ryanair-stop for ultralavpriser får konsekvenser