Boeing 737-800 fra Ryanair i Helsinki Lufthavn. Foto: Finavia

Ryanair debuterer i tredje nordiske hovedstadslufthavn

Ryanair har for første gang nogensinde åbnet en rute til Helsinki Lufthavn. Det irske lavprisflyselskab havde i forvejen en Milano-rute fra den finske by Lappeenranta.

Helsinki Lufthavn fik 6. august et nyt flyselskab. Det var Ryanair, som åbnede en helt ny rute fra Wien til den finske hovedstadslufthavn. En rute, som oprindeligt skulle være åbnet i foråret 2020, men som blev udskudt som følge af coronapandemien.

Flyet fra det irske lavprisflyselskab blev hilst velkommen med de traditionelle vandstråler fra lufthavnens brandbiler. Ruten til Wien er Ryanairs første rute nogensinde fra Helsinki Lufthavn, og selskabet er dermed til stede i tre nordiske hovedstadslufthavne.

Ryanairs nye rute fra Helsinki til Wien vil blive betjent tre gange om ugen, og selskabet får konkurrence fra Finnair på ruten.

Ny rute er ekstrem vigtig
Den finske lufthavnsoperatør, Finavia, oplyser, at de finske lufthavne – ligesom de fleste andre lufthavne – har oplevet et kraftigt fald i antal operationer og passagerer på grund af coronakrisen. Flyselskaberne er dog så småt begyndt at åbne ruter igen, da rejsebegrænsninger så småt bliver ophævet.

”Åbning af nye ruter er altid en meget positiv ting for Finland. En ny ruteåbning og et nyt flyselskab, der flyver til Helsinki, har en ekstrem betydning for os. Vi håber, at coronavirus-situationen i verden forbedres, hvilket vil gøre det muligt at ophæve de nuværende rejserestriktioner,” siger Petri Vouri, direktør for salg og ruteudvikling hos Finavia.

”Vi gør vores allerbedste og arbejder konstant på at sikre sundhedsmæssig sikkerhed i vores lufthavne, så flyselskaber og passagerer føler sig trygge, når de rejser via vores lufthavne.”

Laudamotion på Helsinki-rute
De tre ugentlige flyvninger til Helsinki vil i udgangspunktet blive opereret med Airbus A320-fly fra Ryanairs datterflyselskab Laudamotion, skriver Finavia. To af de tre første afgange er dog gennemført med Boeing 737 fra Ryanair.

Ryanair trådte ind på det finske marked for flere år siden, men lukkede ned igen i vinteren 2015 for selskabets i alt otte finske ruter. I dag er lavprisflyselskabet tilbage – dog i mindre omfang – og tilbyder i øjeblikket én rute fra Lappeenranta til Milano Bergamo. Til oktober åbner Ryanair desuden ruter fra Lappeenranta til Berlin og Budapest.

Med den nye rute til Helsinki er Ryanair repræsenteret i tre nordiske hovedstadslufthavne. Selskabet har i forvejen ruter til både Oslo Gardermoen og Københavns Lufthavn, men er endnu ikke til stede i Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik eller i Stockholm Arlanda. Ryanair tilbyder i stedet ruter fra den lidt mindre Stockholm-lufthavn Skavsta.

 

Relaterede artikler:

Italien truer med at forbyde Ryanair-flyvninger

Ryanair vinterlukker i Finland

Ryanair indtager Oslo Gardermoen