Ryanair-fly i Aarhus Lufthavn.

Ryanair fra Dublin til Aarhus

En vigtig fodboldkamp i Aarhus er årsagen til, at Ryanair for første gang tilbyder ruteflyvning mellem Dublin og Aarhus i midten af november.

Lørdag den 19. november lander en Boeing 737-800 fra Ryanair i Aarhus Lufthavn. Flyet med rutenummer FR710 kommer fra Dublin Airport, og er fyldt med 189 entusiastiske irske fodboldfans, der er opsat på revanche fra 1-5 kampen sidste efterår i playoff-kampene om at komme til VM Rusland.

Fodboldflyet afgår fra Dublin Airport kl. 06.40 lokal tid og ankommer kl. 09.40 i Aarhus Lufthavn efter en flyvetur på to timer. Herefter forventes en bus at bringe irene til Aarhus, hvor de i byens centrum kan varme op til aftenens landskamp, hvor Danmark tager imod Irland på Ceres Arena, der er hjemmebane for AGF.

“Slutrunden om verdensmesterskabet er i fuld sving, og irske fans, der endnu ikke er kommet over nederlaget til Danmark, kan se frem til en mulighed for revanche i november. Vi har planlagt returflyvninger til Aarhus til Irlands National League-kamp mod danskerne i november. Billetterne er nu lagt til salg på Ryanairs hjemmeside,” siger Robin Kiely, der er kommunikationschef hos Ryanair.

Rejsemulighed fra Aarhus til Dublin
Fodboldkampen i Aarhus er en del af den nye UEFA-turnering, der hedder National League. Her skal Danmark møde Wales og Irland over to kampe, der spilles på både irsk og dansk grund. Første kamp afvikles på hjemmebane i Parken den 9. september, og herefter følger to udekampe inden den afgørende hjemmekamp mod Irland den 19. november kl. 19.45 på Ceres Arena i Aarhus.

Den særlige flyvning er lagt til salg på nettet, så principielt kan aarhusianere købe en flybillet til Dublin omgivet af irske fodboldfans., når Ryanair-flyet returnerer til Dublin den 20. november kl. 15.15 som rutenummer FR711. Billigste flybillet kan erhverves for 749 kroner.

Det er første gang nogensinde, at Ryanair flyver fra Dublin til Aarhus. I dag har selskabet ruter til den østjyske lufthavn fra London-Stansted og Gdansk, mens der har tidligere været ruter fra Oslo-Rygge og en række spanske destinationer.

 

Relaterede artikler:

DAT fløj danske fodboldhelte hjem fra Dublin

Ryanair indsætter 12 ekstrafly til Irland-fodboldkampe

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn