Ryanair Boeing 737MAX 200. (Foto: Boeing)

Ryanair fremskynder CPH-opstart

Ryanair fremskynder sin ankomst i Københavns Lufthavn med otte dage med en rute til Dublin fra den 18. marts. Selskabet er parat til at lade sine CPH-fly operere fra andre baser.

Dublin blev torsdag føjet til listen over destinationer, som Ryanair agter at flyve til fra selskabets kommende base i Københavns Lufthavn. Det skete på et velbesøgt pressemøde torsdag formiddag på Royal Hotel i København. Selskabets tredje pressemøde på under fire måneder og det andet indenfor 14 dage.

Ruten åbner den 18. marts og vil blive fløjet med fly fra selskabets base i Dublin.

Ryanairs nye base med i første omgang et fly åbner 26. marts i år med to daglige flyvninger til London Luton, en til Warszawa Modlin og en daglig flyvning til Milano Bergamo.

2. september følger ruter til Madrid og Rom Ciampino og den 25. oktober bliver Stockholm Skavsta og Bruxelles Charleroi føjet til rutekortet.

Ryanair er allerede inden sin opstart løbet ind i massiv modstand fra den danske fagbevægelse, der planlægger at lave en blokade mod selskabet fra den 26. marts. Hvis blokaden bliver en realitet, er Ryanair parat til at lade ruterne til og fra København betjene med fly, der flyver ind fra andre baser og med besætninger, der overnatter i København. Dermed får selskabet ikke base i København og fagbevægelsen får svært ved at gennemføre en lovlig sympatikonflikt.