Boeing 737-800-fly fra Ryanair ved Joramcos faciliteter. (Foto: Joramco | Facebook.com | PR)

Ryanair indgår 10-årig aftale om flyvedligehold

En ny aftale sikrer Ryanair adgang til en del af den vedligeholdelse, som flyselskabet får behov for i takt med at flåden forøges. Efter planen vil selskabet råde over 800 fly i slutningen af dette årti.  

Siden 2020 har den jordanske flyvedligeholdelsesvirksomhed Joramco varetaget en del af vedligeholdelsen af den flåde, som Ryanair råder over, og der er udsigt til, at samarbejdet fortsætter en del år endnu.

Det er nemlig blevet oplyst, at man er nået til enighed om at forlænge den eksisterende kontrakt således, at der i de kommende 10 år vil være reserveret 10 linjer til vedligeholdelse af Ryanair-flyene hos Joramco.

Nyheden om kontraktforlængelsen kommer kort tid efter, at Joramco har foretaget det 100. såkaldte ’C-Check’ for det irske flyselskab. Det er en mere dybdegående inspektion af størstedelen af komponenterne på et givent fly, som foretages af en flytekniker.

Har vokseværk
Ryanair forventer, at selskabets samlede flåde vil omfatte 800 fly, når kalenderen viser 2030. I øjeblikket råder Ryanair over 582 fly på koncernniveau. I dette tal er flåderne hos Buzz, Malta Air samt Lauda Europe altså også medregnet i tillæg til flere forskellige Ryanair-selskaber.

Med udsigt til en relativt omfattende flådeforøgelse i årene, der kommer, ønsker Ryanair derfor at sikre en vis mængde fleksibilitet med hensyn til, hvor de mange fly kan sendes hen for at gennemgå den nødvendige vedligehold, lyder det.

En del af denne vil altså foregå på Joramcos 110.000 kvadratmeter store facilitet, der er placeret i Jordans hovedstad Amman. Derudover varetager Ryanair selv en del af vedligeholdelsen, ligesom flyselskabet også har aftaler med andre MRO-leverandører (Maintenance, Repair and Overhaul).

Opfattes som en blåstempling
Neal McMahon, der er driftsdirektør hos Ryanair, erklærer sig tilfreds med, at man nu har sikret en del af den MRO-kapacitet, som selskabet har behov i takt med, at Ryanair indfrier ambitionerne om en større flåde.

“Joramco har med al tydelighed vist, at de har holder en høj standard i arbejdet på deres topmoderne faciliteter. Derfor er vi glade for at udvide vores samarbejde til 10 vedligeholdelseslinjer i 10 år, mens vi lader vores flåde vokse til flere end 800 fly.”

Meldingen fra koncernchef Fraser Currie fra Joramco er, at han ser det forlængede samarbejde som en blåstempling af det arbejde, som flyvedligeholdelsesvirksomheden allerede har udført for Ryanair.

”Den nye aftale her er en anerkendelse af vores engagement i at udføre vedligeholdelsesopgaver på Ryanairs flåde sikkert og pålideligt, og det er samtidig et strategiske træk, der forstærker det eksisterende partnerskab mellem Ryanair og Joramco.”


Relaterede artikler:

Ryanair nedjusterer 2023/24-resultat

Norwegian skal hjælpe Ryanair i CPH

Ryanair-fly skal fortsat vedligeholdes i Jordan