Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Ryanair kritiserer SAS for brændstoftillæg

Det irske lavprisflyselskab Ryanair vælger endnu engang at gå til frontalangreb på SAS. Denne gang kritiserer selskabet SAS for at forhøje selskabets brændstoftillæg. Ryanair garanterer samtidig, at selskabet aldrig nogensinde vil indføre brændstoftillæg.

SAS og Ryanair har tidligere været på kollisionskurs i medierne. Der har et stykke tid været stilhed hos det irske lavprisflyselskab, men nu indledes et nytdrilleri mod SAS.

Denne gang er det på baggrund af den nylige meddelelse om, at SAS forhøjer brændstoftillægget på selskabets skandinaviske og europæiske ruter.

I en pressemeddelelse underskrevet af Stephen McNamara, der er kommunikationschef i Ryanair,opfordres SAS til at fjerne hvad Ryanair kalder et “uberettiget“ tillæg på flyrejser i Europa.

“Denseneste stigning i brændstoftillægget er bare endnu en metode for SAStil at få flere penge ud af kunderne.Tillægget er obligatorisk for alle passagerer og gælder således hver billet,“ siger Stephen McNamara og fortsætter: “Passagererne vil vende ryggen tilflyselskaber med høje priser og urimelige brændstoftillæg og i stedet vælge selskaber som Ryanair med de laveste priser og garanti for, at der ikke kommer brændstoftillæg.“

Seneste angreb fra Ryanair mod SAS kom tilbage i august måned sidste år iforbindelse med meddelelsen om, at tidligere koncernchef Mats Jansson ville forlade SAS i løbet af efteråret.

Ryanair undskyldte dengangi en pressemeddelelseoverfor Mats Jansson at have stjålet ‘hans’ passagerer. Samtidig opfordrede Ryanair dengangeventuelle ansøgere til koncernchef-jobsamtalen hos SAS i Stockholm at rejse med Ryanair for at holde omkostningerne nede.

Endelig tilbød Ryanair en afskedsgave til Mats Jannson bestående af togratis returbilletter på enhver af Ryanairs 137 nordiske ruter. “Dermed ville han bedre kunne forstå, hvorfor passagererne er flygtet fra de høje priser hos SAS til de lave priser hos Ryanair,“ udtalte kommunikationschef Stephen McNamara tilbage i augustmåned.

Foto: Ryanair forsøger endnu engang at drille SAS gennem medierne.