Ryanair i Oslo Lufthavn (Foto: Oslo Lufthavn Gardermoen)

Ryanair opgiver nye Oslo-ruter i sommeren 2022

Ryanair har afgivet en række start- og landingstilladelser i Oslo-Gardemoen, som kunne have være taget i brug i det kommende sommertrafikprogram. Selskabet kommer dog til at ekspandere andre steder.

Slots er en eftertragtet vare i luftfartsbranchen, fordi start- og landingstilladelserne blandt andet giver flyselskaberne mulighed for at betjene nye destinationer. På den halvårlige slotkonference i november blev Ryanair tildelt slots til otte nye ruter i Oslo Lufthavn.

Flyselskabet har dog sidenhen valgt af afgive disse slots igen. Det skriver norske Flysmart24. Det betyder, at Ryanair indtil videre skrinlægger planerne om at flyve fra Oslo til Paris-Beauvais, Palma de Mallorca, Stockholm-Arlanda, København, Alicante, Berlin, Bruxelles samt Málaga i Spanien.

Afgivelsen er dog ikke ensbetydende med, at Ryanair forsvinder helt fra Oslo-lufthavnen. Selskabet har fortsat tre ruter fra Oslo-Gardemoen og til London Stansted, Vilnius i Litauen samt den polske by Katowice. 

Det har ikke været muligt for det norske medie at få en kommentar fra Ryanair om hvorfor, at lavprisselskabet afgiver start- og landingstilladelserne, som ellers ville have gjort det muligt for selskabet at konkurrere endnu mere på de skandinaviske hovedruter.

Vil øge til 114 procent af 2019-niveauet
Selvom  væksten tilsyneladende ikke skal hentes på nye flyvninger til og fra Oslo-lufthavnen, har Ryanair dog fortsat store forventninger til sommeren. I sidste uge fortalte koncernchef Michael O’Leary, at selskabet forventer at overgå niveauet fra den samme periode i 2019.

“Vores kapacitet for sommeren 2022 er nu sat til salg, og vi forventer at den når op på omkring 115 procent (i kvartalsregnskabet er tallet 114 procent, red.) af den samlede kapacitet i sommeren 2019. Vi håber på et stærkt billetsalg.”

Ryanair tager dog et stort forbehold i sommerplanerne, og det drejer sig om yderligere udvikling i COVID-19-pandemien. Flyselskabet anslår, at opdagelsen af omikronvarianten har kostet selskabet omkring 1,5 og to millioner kunder mellem jul og nytår, ifølge finansdirektør Neil Sorahan. 

 

Relaterede artikler:

Ryanair har kig på skandinaviske hovedruter

Beskeden passagervækst i Oslo Lufthavn

Ryanair: “Den sunde fornuft bør sejre”