Ryanair-crew med korrekt COVID-19-beskyttelse. (Foto: Ryanair | PR)

Ryanair reducerer nyindsat kapacitet

Blot syv uger efter, at Ryanair genstartede trafikken efter corona-nedlukningen, er selskabet nødt til at fjerne 20 procent af den indsatte kapacitet på grund af pludseligt fald i efterspørgslen.

Da Ryanair den 1. juli genoptog flyvningerne efter flere måneders corona-nedlukning, startede man op med 40 procent af den planlagte kapacitet i juli. Det svarer til omkring 1.000 daglige flyvninger og omkring 4,5 millioner passagerer.

Det lykkedes det irske lavprisflyselskab at få 4,4 millioner passagerer om bord i flyene, men sidenhen har der været en øget spredning af coronasmitte i en række europæiske lande, hvorfor myndighedskrav og skærpede rejserestriktioner har gjort det vanskeligt at få nok passagerer i flyene.

Derfor har Ryanair netop besluttet at reducere den udbudte kapacitet med 20 procent i både september og oktober for at imødekomme denne udvikling. Ifølge selskabet er antallet af bookinger faldet betydeligt i løbet af de seneste 10 dage.

Ryanair understreger, at der primært vil være tale om reduktion af frekvenser på selskabets ruter fremfor deciderede rutelukninger. Det er især på ruter til Spanien, Frankrig og Sverige, at tilpasningerne finder sted samt på ruter til og fra Irland, hvor myndighederne har nogle skrappe karantænekrav.

Tilpasser sig til reduceret efterspørgsel
Ryanair er ikke det første selskab, der allerede må skære ned i kapaciteten. I sidste uge meddelte Finnair, at selskabet i september vil flyve til de samme destinationer som i august, men med færre frekvenser. Her var begrundelsen også de skærpede rejsevejledninger gennem de senere uger, som også Ryanair anfører.

“Disse kapacitetsnedskæringer og frekvensreduktioner i september og oktober er nødvendige i betragtning af den nylige svækkelse af fremtidige bookinger på grund af COVID-restriktioner i en række EU-lande…I løbet af de seneste to uger har et antal EU-lande skærpet rejsevejledningerne, og derfor er fremtidige bookinger – især til forretningsrejser – til september og oktober blevet negativt påvirket, og det er fornuftigt at reducere frekvenserne, så vi skræddersyr vores kapacitet til efterspørgslen i løbet af de kommende to måneder,” siger en talsmand fra Ryanair.

Ryanair flyver i dag fra fire danske lufthavne, henholdsvis København, Billund, Aalborg og Aarhus.

 

Relaterede artikler:

Italien truer med at forbyde Ryanair-flyvninger

Ryanair: Anden bølge af COVID-19 er vores største frygt

Ryanair er startet før tiden