Ryanair hilses velkommen i Malmø-Sturup lufthavnen. (Arkivfoto: Swedavia)

Ryanair til 10 lufthavne i Sverige

Fra april måned vil Ryanair flyve til yderligere tre lufthavne i Sverige. Dermed kan det irske luftfartsselskab præsentere 10 svenske lufthavne på rutekortet.

Det svenske marked er godt forsynet med lavpristilbud, og mere er på vej. Det sker fra april måned næste år, når det irske lavprisflyselskab Ryanair åbner trafik til yderligere tre svenske lufthavne.

Dermed er der udsigt til samlet 90.000 nye passagerer fra Jönköping, Kalmar og Ängelholm-Helsingborg. Der er dog tale omen enkeltrute til Barcelona-Girona fra de to førstnævnte lufthavnesamt til Alicante fraÄngelholm.Alle tre ruter er lavfrekvente med blot to ugentlige afgange.

Med udvidelsen i de tre svenske lufthavne kommer Ryanair op på at betjene 10 lufthavne i Sverige, hvoraf de største er Stockholm-Skavsta, Göteborg City Airport samt Malmö-Sturup lufthavnen.

I Norge flyver Ryanair kun til tre lufthavne. Langt hovedparten af ruterne udgår fra hovedbasen i Rygge Moss Lufthavn syd for Oslo, mens der også flyves til Sandefjord-Torp samt til lufthavnen i Karmøy sydvest forHaugesund. I Danmark har Ryanair base i Billund med 20 ruter, mens det irske lavprisflyselskab betjener en håndfuld ruter til Aarhus Lufthavn.

Øget satsning i Sverige
Udover de tre nye svenske lufthavne på Ryanairs rutekort, fortsætter væksten i Göteborg City Airport. Her kunne Ryanair i sidste uge annoncere en ny rute til Krakow i Polen fra den 2. april næste år.

I dag har Ryanair sammen med Göteborg City Airport afholdt et pressemøde, hvor tre nye ruter fra lufthavnen i Västra Götaland vil blive afsløret. Det drejer sig om destinationerne Trapani (Sicilien), Malta og Zadar (Kroatien). Med de seneste ruteudvidelser vil Ryanair flyve til 20 destinationer fra Göteborg.

SAS har tidligere oplyst, at Ryanair er en konkurrencetrussel på 15 procent af selskabets europæiske ruter. Samlet set udfordrer lavprisflyselskaberne SAS på over 70 procent af indtægtsgrundlaget på de korte ruter i Skandinavien og Europa.