Hollands konge Willem-Alexander (t.h.) har i 21 år fløjet regelmæssigt for KLM. Foto: KLM.

Ryanair tilbyder konge job

Den hollandske konge har i 21 år fløjet hemmeligt for KLM. Nu tilbydes han at flyve for Ryanair.

Når rejsende med KLM de seneste 21 år er gået ombord på et af selskabets Fokker 70-fly, så har det nogle gange været med den hollandske konge Willem-Alexander i cockpittet – uden at passagererne har vist det. Willem-Alexander, der blev Hollands konge i 2013, har nemlig siden 1996 fløjet 1-2 gange om måneden som styrmand eller gæstepilot på KLM’s Fokker 70-maskiner, som selskabet blandt andet har brugt på ruten mellem Amsterdam og Aalborg.

Det afslørede Willem-Alexander i denne uge overfor den hollandske avis De Telegraaf.

Et par gange om måneden
Det har været alment kendt gennem adskillige år, at Willem-Alexander har haft pilotcertifikat siden 1985 og ofte har fløjet den hollandske stats Fokker 70 VIP-fly på statsbesøg og lignende. Men at Willem-Alexander har fløjet regelmæssigt er nyt for de fleste. Men for at kunne logge det lovpligtige minimum antal flyvetimer om året, har kongen altså fløjet et par gange om måneden.

Nu har KLM udfaset sine aldrende Fokker 70-fly. Derfor er Willem-Alexander ved at blive omskolet til at kunne flyve Boeing 737-fly. Og når han er klar til det, så er det Ryanair klar til at give kongen et job.

Det irske lavprisselskab brugte nemlig nyheden om kongens hemmelige flyvninger til at komme med et budskab på de sociale medier. Et budskab, som både var en kritik af KLM og en invitation til Willem-Alexander om at flyve for Ryanair.

”Hvis vi betalte høje priser, så ville vi også holde det hemmeligt, Deres Kongelige Højhed. Tid til at skifte til lavpris. Vi flyver Boeing 737-800,” lød budskabet torsdag efter afsløringen af kongens bijobberi ved siden af arbejdet som monark for de 17 mio. hollændere.

Tankerne væk
For Willem-Alexander er flyvningen hos KLM en form for hobby, der gør, at han kan få tankerne væk fra det normale job som regent. Det fortæller han til De Telegraaf.

Den hollandske stats Fokker 70 er fornylig blevet solgt til Australien og landet har besluttet at anskaffe en Boeing 737BBJ business jet-fly – som kongen så også kan flyve, når han er blevet omskolet.

 

 

Relaterede artikler:

Nyt fly til Regeringen og de kongelige

Sådan rejser de kongelige og statsoverhoveder