Ryanair tilbyder “nødhjælp” til SAS

Det irske lavprisflyselskab vil tilbyde bestyrelsen og ledelsesgruppen i SAS gratis transport på Ryanairs mere 100 nordiske ruter.

Ryanair´s nordiske chef Erik Elmsäter deltog mandag i en konference i København om skandinavisk luftfarts fremtid. Her kunne han få et førstehåndsindtryk af de massive problemer, som SAS står foran.

Om dette har været inspirationen vides ikke. Men faktum er, at Ryanair i dag har udsendt en pressemeddelelse, hvori Ryanair tilbyder gratis flybilletter til SAS-bestyrelsen og ledelsesgruppen.

Ryanair Erik Elmsäter

Erik Elmsäter, nordenchef hos Ryanair

“Ved at tilbyde gratis flybilletter til SAS-ledelsen, vil vi vise, hvordan moderne rejsende foretrækker at rejse. Forhåbentlig kan SAS få nogle gode råd og tips fra en rejse med Europas største luftfartsselskab,“ udtaler Erik Elmsäter, der er salgs- og markedsføringsansvarlig fra Ryanair i Norden.

Ryanairs tilbud kommer efter, at SAS i går offentliggjorde et fald i passagertallet i august på 16 % svarende til ca. 400.000 passagerer. I samme periode havde Ryanair en fremgang på 19 % svarende til 1,1 mio. passagerer.

Den billigste SAS billet koster ifølge Ryanair i øjeblikket 495 svenske kroner, mens Ryanairs billigste billetter i markedet har en pris af 55 svenske kroner.