alt
Billedtekst

Rygter om IAG-køb af Aer Lingus

Selskabet bag British Airways og Iberia har ifølge finansavis set sig varm på irske Aer Lingus, der vil kunne sikre British Airways flere slots i London Heathrow.

International Airlines Group (IAG) er sandsynligvis ved at lægge i kakkelovnen til endnu et stort opkøb af et europæisk flyselskab. Ifølge Financial Times overvejer IAG at købe det irske flyselskab Aer Lingus, der netop har været igennem en større turn-around. Historien fik torsdag Aer Lingus’ aktier til at stige med 10 procent.

IAG ejer British Airways samt de to spanske selskaber Iberia og Vueling. Sidstnævnte selskab blev købt i 2013 og i 2011 købte IAG det britiske flyselskab bmi. Det blev efterfølgende opslugt af British Airways. Ved den lejlighed fik British Airways adgang til nogle af de eftertragtede landingstilladelser i London Heathrow-lufthavnen. Ifølge Financial Times er muligheden for at få fingre i Aer Lingus’ landingstilladelser, kaldet slottider, i London Heathrow en af årsagerne til IAG’s interesse for Aer Lingus.

Ejet af Ryanair
Der er dog et par sten, der skal ryddes af vejen inden IAG kan komme i mål med et køb. Aer Lingus er således ejet af den irske stat, men IAG-selskabernes ærkeriavl Ryanair har en aktiepost på 25 procent, mens mellemøstselskabet Etihad ejer omkring tre procent af Aer Lingus.

Desuden vil EU-Kommissionen uden tvivl kræve, at British Airways sælger nogle af Aer Lingus-slottider i Heathrow, hvis kommissionen skal godkende købet.