Salg på nye SAS-ruter lever op til forventninger

På mandag starter SAS nye ruter fra både Billund og Aalborg til Stockholm. Dermed kommer der ekstra 1.400 flysæder til salg på ruterne mellem Jylland og den svenske hovedstad hver uge.

Siden Cimber Sterlings konkurs i maj måned sidste år har der ikke været direkte flyforbindelse mellem Jylland og Stockholm-Arlanda lufthavnen. Det gør SAS noget ved fra på mandag, hvor det skandinaviske flyselskab åbner nye ruter fra henholdsvis Billund og Aalborg til den svenske hovedstadslufthavn.

Fra Billund vil SAS flyve to gange dagligt, henholdsvis 06.40 og kl. 18.30. Retur fra Arlanda flyves kl. 16.35 og 20.25, så ruten er udelukkende langt an på forretningsrejsende fra det midt- og sydjyske område.

Den nye rute fra Aalborg Lufthavn er noget mere lavfrekvent end i Billund. Her vil SAS flyve fire gange om ugen, henholdsvis mandag, torsdag, fredag og søndag til Stockholm. Afgangen fra Stockholm til Aalborg er kl. 12.55, mens returflyvningen fra den nordjyske lufthavn finder sted kl. 14.50.

Begge ruter opereres af det svenske flyselskab Braathens Regional med et 50-sæders Saab 2000 turbopropfly.

“Salget på ruterne går som forventet. Aalborg-ruten er rettet mod fritidsrejsende samt erhvervsrejsende, der kan kombinere med forbindelserne via København. Derimod er Billund-ruten primært rettet mod erhvervsrejsende. Vi forventer, at begge ruter kommer til at levere som de skal,“ siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Konkurrent til Bromma
SAS kommer ikke til at flyve alene mellem Jylland og den svenske hovedstad. Sun-Air, der er franchise-partner for British Airways, flyver to gange dagligt på alle hverdage samt en enkelt rotattion om søndagen til Stockholm-Bromma fra både Aarhus og Billund.

Sun-Air benytter fly af typen Dornier 328JET med plads til 32 passagerer samt 18-sæders Jetstream 31-fly på morgenrotationen fra Billund om fredagen og aftenrotationen om søndagen.

Dermed vil Sun-Air samlet udbyde 1.218 sæder om ugen på de jyske ruter til og fra den svenske hovedstad. SAS kommer ind på de nye jyske Stockholm-ruter med en samlet kapacitet på 1.400 flysæder, så der ventes at blive kamp om kunderne.