Airbus A321-200 fra SAS.

SAS åbner sommersalget i dag

SAS indleder i dag salget til trafikprogrammet for sommeren 2014. De egentlige rutenyheder præsenteres i begyndelsen af november, men der er allerede en række justeringer til de nuværende destinationer.

I dag skyder SAS salget i gang på de europæiske ruter i sommertrafikprogrammet, der tager sin begyndelse den 30. marts og slutter den 26. oktober.

SAS har allerede meddelt, at man vil lancere en lang række nye ruter til feriedestinationerne ved Middelhavet, men disse bliver først lagt til salg i begyndelsen af november måned. Men der er allerede en del justeringer i trafikprogrammet, som sikkert vil glæde de rejsende.

Om 14 dage åbner SAS en rute fra København til Bremen. Den vil blive fløjet af Cimber A/S med CRJ200 fly på en aftenrotation seks gange om ugen, men i sommertrafikprogrammet har SAS valgt at opjustere til to daglige afgange. Til gengæld skiftets Cimbers CRJ-jetfly ud med ATR72-600 turbopropfly opereret af Jet Time.

Cimber skal heller ikke flyve København-Berlin i sommertrafikprogrammet, da SAS har valgt at øge kapaciteten på morgen- og eftermiddagsafgangen, hvor der vil blive benyttet fly af typen Airbus A319 og A320.

På ruten mellem København og Madrid har SAS valgt at opgradere fra de nuværende to til fire ugentlige afgange, mens Mallorca-ruten fra København øges fra tre til fire ugentlige rotationer. Fra København til Split har SAS også valgt at opjustere fra en til to ugentlige afgange.

Herudover er der en række ruter, hvor sæsonen vil blive udvidet fra maj til september måned. Der er tale om ruterne fra København til Biarritz, Pula og Thessaloniki. Den populære rute fra København til Gazipasa-lufthavnen ved Alanya udvides til at begynde i april og slutte i oktober.

Øger mellem Skandinavien og Finland
Fra de øvrige storlufthavne i Skandinavien bliver der også foretaget nogle justeringer i sommertrafikprogrammet.

På ruterne fra Oslo til Athen samt fra Stockholm til Pula og Thessalonki bliver der også foretaget sæsonforlængelser, hvilket også er tilfældet fra Gøteborg til Málaga.

Fra Oslo indsætter SAS sin 10. daglige forbindelse til Tromsø, mens trafikprogrammet til Alta også vil blive styrket. Herudover kommer der en ekstra ugentlig frekvens på ruterne fra Oslo til Keflavik, Gazipasa og Split.

Trafikken mellem Oslo og Helsinki vil blive styrket i sommermånederne, ligesom SAS fra Stockholm udvider fra Saab 2000 til ATR72-600 kapacitet på ruten fra Stockholm til Turku. Det finske marked styrkes endvidere gennem en fjerde daglig forbindelse fra Stockholm til Tampere.

En ekstra ugentlig afgang bliver der også på ruterne fra Stockholm til henholdsvis Athen og Madrid.