Den nye Scandinavian Mountains Airport med IATA-koden SCR.

Ny skandinavisk lufthavn får IATA-koden SCR

Scandinavian Mountains Airport ved skisportsstederne i grænselandet mellem Sverige og Norge bliver klar til at åbne lige før jul i år.

Om syv måneder bliver det muligt at flyve til en ny lufthavn i Skandinavien. Det sker, når Scandinavian Mountains Airport i Sverige åbner for trafik den 22. december 2019.

Den nye lufthavn ligger ved den norsk-svenske grænse i Dalarne mellem Sveriges største alpine skiområde Sälen og Norges største alpine skisportssted Trysil.

Scandinavian Mountains Airport har netop fået sin officielle IATA-kode godkendt, og den trecifrede lufthavnskode – SCR – er nu synlig i IATA-systemerne. IATA er flyselskabernes internationale sammenslutning.

“Vi er meget glade for, at IATA nu har frigivet vores lufthavnskode, hvilket betyder, at flyselskaberne kan begynde at indtaste deres ruter inden den kommende vintersæson. Vi oplever stor efterspørgsel fra både flyselskaber og rejsearrangører på information om både lufthavnen og vores region,” siger Brett Weihart, administrerende direktør for Scandinavian Mountains Airport.

”Processen omkring godkendelse fra Transportstyrelsen er også i fuld gang, og vi fokuserer på åbningen i slutningen af ​​året,” siger Brett Weihart.

Ejes af det lokale erhvervsliv
Scandinavian Mountains Airport opføres i det område, hvor Sälens flyveplads tidligere lå. Den etableres og ejes i fællesskab af en lang række lokale erhvervsvirksomheder. Det første spadestik til den nye lufthavn blev taget i oktober 2017.

Scandinavian Mountains Airport skal efter planen have trafik med både rute- og charterfly. Den nye lufthavn får en 2.500 meter lang og 45 meter bred landingsbane, hvilket muliggør trafik med de mest almindelige typer af mellemdistancefly, som eksempelvis Boeing 737 eller Airbus A320.

Lufthavnens 6.000 kvadratmeter store terminal får kapacitet til at håndtere fire fly på samme tid, og udstyres med faciliteter som restaurant, taxfreeshop og butikker, ligesom der etableres grænse- og toldkontrol.

250 alpine pister i nærheden
Med åbningsdagen lige før jul bliver Scandinavian Mountains Airport klar til at modtage gæster i den kommende skisæson.

Fra lufthavnen er der mindre end en times kørsel til kendte svenske skisportssteder som Tandådalen, Hundfjället, Lindvallen, Högfjället, Stöten og Kläppen samt norske Trysil.

Det store skiområde byder i alt på omkring 250 alpine pister, og har kapacitet til over 100.000 gæster fordelt på hoteller, lejligheder og hytter.

 

Relaterede artikler:

Grønt lys til ny svensk lufthavn

Svenske passagertal styrtdykker