SAS-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Aero Icarus / Wikimedia Commons)

SAS aflyser flere end 200 flyvninger

SAS har besluttet at aflyse 205 flyvninger frem til fredag middag for at undgå, at besætninger og passagerer strander i udlandet.

Forhandlingerne om en ny overenskomst for 1.550 skandinaviske SAS-piloter er torsdag aften gået ind i sin afgørende fase. Der forhandles i Forligsinstitutionen i København, og samtidig pågår der forhandlinger i Stockholm og Oslo.

Da en eventuel konflikt er varslet til start fra midnatstid, har SAS tidligt torsdag aften besluttet at aflyse en række flyafgange indtil kl. 12.00 fredag middag. Det drejer sig om i alt 205 flyvninger, bekræfter SAS. De første afgange, der aflyses fra Københavns Lufthavn er flyvninger kl. 06.00 fredag morgen til Oslo og Palma de Mallorca, og herefter følger yderligere 29 flyafgange frem til kl. 12.00.

I alt aflyses fem afgange fra København til Stockholm samt fire til Oslo. To flyafgange til både Amsterdam og Paris-CDG er også blevet annulleret, og herudover er der aflysninger på ruter til Athen, Bergen, Bruxelles, Düsseldorf, Færøerne, Manchester, Milano, New York-Newark, Nice, Reykjavik, Rom, Venedig, Warszawa, Zürich og Aalborg.

Præventive aflysninger
Aflysningerne betyder ikke nødvendigvis, at der bliver konflikt, men SAS vælger præventivt at aflyse de mange flyvninger, så man ikke risikerer, at passagerer og besætninger strander i lufthavne uden for Skandinavien.

“Vi har valgt at aflyse et antal flyvninger fredag morgen og formiddag, så vores kunder ikke tager forgæves til lufthavnene til fly, der er aflyst. Vi arbejder hårdt på at nå en forhandlingsløsning,  og vi håber at komme til enighed med pilotforeningerne, som vi også har gjort det med andre medarbejdergrupper,” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Gennemfører en del af produktionen
SAS har på forhånd oplyst, at selskabet i løbet af fredagen agter at gennemføre 334 flyvninger, som er opereret af eksterne produktionsselskaber som Air Nostrum, CityJet, Flybe, Regional Jet/Nordica og Scandinavian Airlines Ireland.

De flyvninger, der vil blive undtaget ved en eventuel konflikt er generelt set ruter fra København til Baltikum, Polen, Nordtyskland og det nordlige Italien samt indenrigsruterne til Billund og Aarhus. De internationale SAS-ruter fra Aalborg, Aarhus og Billund vil som udgangspunkt heller ikke være omfattet af en eventuel konflikt.

Ligeledes vil mange svenske og norske indenrigsruter kunne betjenes som normalt, mens en række regionale flyvninger fra Oslo og Stockholm også vil kunne gennemføres.

SAS opfordrer passagererne til at undersøge, hvorvidt deres flyvninger er aflyst, og samtidig er selskabet i gang med at informere de berørte passagerer.

 

Relaterede artikler:

SAS vil gennemføre 334 flyvninger trods strejke

SAS-kunder urolige for strejke

SAS-piloter varsler strejke