SAS A330-300 i Newark International Airport. (Foto: Jhz94 / Wikimedia Commons)

SAS aflyser tirsdagens New York-flyvninger

Vinterstormen Stella får SAS til at aflyse tirsdagens flyvninger til Newark fra både København, Stockholm og Oslo. Samlet aflyser flyselskaberne omkring 100 transatlantiske flyvninger.

Vinterstormen Stella ventes at ramme New York i løbet af de kommende 24 timer med høje vindhastigheder og forventning om et snefald, der vil skabe snedriver med en dybde på mellem 30 og 50 centimeter.

Det er tilsyneladende rigeligt for SAS, der har valgt at aflyse samtlige tirsdagens tre afgange til Newark Liberty International Airport i New Jersey fra henholdsvis København, Stockholm og Oslo. Som følge deraf er returflyvningerne fra USA til Skandinavien den 14. marts også blevet aflyst.

SAS er dog ikke det eneste flyselskab, der har taget konsekvensen af den udfordrende vejrudsigt for det nordøstlige USA.

British Airways har valgt at annullere samtlige flyvninger til og fra New York-JFK, Newark og Philadelhpia i løbet af tirsdagen. Herudover vil der ikke være flyvninger fra London-Heathrow til Boston samt blot en enkelt morgenflyvning fra Boston til London-Heathrow. British Airways forsøger at gennemføre nogle af flyvningerne til Washington og Baltimore, men det bliver med en ændret tidtabel. Samlet vil det britiske flyselskab aflyse mindst 29 transatlantiske flyvninger.

Op imod 25.000 kan ikke komme over Atlanten
Hollandske KLM aflyser også to flyvninger fra Amsterdam til New York-JFK, mens SkyTeam-partneren Delta Air Lines heller ikke vil gennemføre tirsdagens flyvning fra Amsterdam til Boston.

Lufthansa har valgt at aflyse to flyvninger fra Frankfurt til New York-JFK samt en flyvning fra München til New York-JFK. Lufthansa aflyser også dagens afgange til Boston fra Frankfurt og München, mens Finnair netop har meldt ud, at man aflyser dagens to flyvninger til New York-JFK fra Helsinki i løbet af tirsdagen.

Flere flyselskaber har endnu ikke givet meddelelse om, hvorvidt der vil forekomme aflysninger til USA´s østkyst i løbet af tirsdagen. Det gælder blandt andet for Norwegian og Icelandair.

Baseret på et hurtigt overblik over de europæiske og amerikanske selskabers flyaflysninger, vil antallet af transatlantiske aflysninger nå op i nærheden af 100, hvilket ventes at berøre op imod 25.000 rejsende.