SAS-alliance betydeligt styrket i Latinamerika

Star Alliance, som SAS er en del af, har indlemmet tre latinamerikanske selskaber. Dermed styrkes alliancens tilstedeværelse i Latinamerika betydeligt.

Star Alliance, som SAS var med til at stifte, er den suverænt største af verdens tre store luftfartsalliancer. Mens selskabets medlemmerdækker Nordamerika, Europa og Asien særdeles grundigt, så har Latinamerika længe været alliancens akilléshæl.Kun ét medlem, brasilianske TAM, har alliancen kunnet mønstre.

Det er der blevet lavet om på nu, hvor Copa Airlines fra Panama, Avianca fra Colombia og Taca Airlines, der har baser i Peru, Costa Rica og El Salvador, er blevet medlemmer af alliancen.

“Med Copa Airlines, Avianca og TACA Airlines som medlemmer af alliancen, får vores kunder nu bedre forbindelser på tværs af de amerikanske kontinenter ved hjælp af fem nye Star Alliance knudepunkter på tværs af Latinamerika,“ siger Mark Schwab, direktør for Star Alliance.

De fem nye knudepunkter er Panama City, Bogota i Colombia, San Salvador i El Salvador, Lima i Peru og San Jose i Costa Rica..

Ruter til Madrid og Barcelona
Copa Airlines opererer i alt 74 Boeing 737-fly og Embraer 190-fly til 63 destinationer i Syd- og Nordamerika. De transporterede i 2011 samlet 6,2 mio. passagerer.

Avianca og Taca Airlines har samme ejer. Avianca opererer 62 fly til 56 destinationer, her i blandt Madrid og Barcelona. Selskabet havde i 2011 omkring13 mio. passagerer, der fløj i Airbus-fly og Fokker 50’ere.

Taca Airlines kan mønstre 46 Airbus- og Embraer-fly, som sidste år fløj 6 mio. passagerer til 51 destinationer.

Det hidtil eneste latinamerikanske selskab i alliancen, brasilianske TAM Airlines, transporterer 34,5 mio. passagerer om året ombord på sine 153 fly. Det er mere end 7 mio. flere passagerer end SAS Gruppen. Selskabet flyver blandt andet til fem destinationer i Europa.