SAS CRJ900-fly i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

SAS annullerede 800 flyvninger ved en fejl

En systemfejl har betydet, at SAS annullerede 800 flyvninger på fem europæiske ruter. Fejlen blev rettet efter et par timer.

Det er vigtigt, at der trykkes på de rigtige knapper, når der opdateres i flyselskabernes inventory-systemer, da det ellers kan få ubehagelige konsekvenser.

Det måtte SAS forleden sande, da 800 flyvninger blev slettet fra reservationssystemerne. Der var tale om flyvninger på ni specifikke rutenumre i en 15 ugers periode fra 14. maj til den 31. august.

Rejsebureauer og salgskontorer, der allerede have booket passagerer på de pågældende flyvninger, fik derfor besked om at foretage en genbooking, da det ikke var muligt at genetablere de bookinger, der var blevet annulleret.

“Aflysningerne skyldes en systemfejl, som desværre betød, at et mindre antal af vores flyvninger i to timer var registreret som aflyst. Agenter og rejsebureauer fik besked om fejlen kort efter. På de berørte flyvninger var der gennem cirka 200 rejsebureauer og agenter foretager omkring 450 bookinger. Derfor er omfanget af ombookinger for den enkelte agent eller bureau begrænset. Vi beklager naturligvis det ekstra arbejde, som fejlen har påført vores samarbejdspartnere,“ siger Anna Vibeke Nielsen, der er kommunikationskonsulent hos SAS i Danmark.

CRJ900-ruter hårdt ramt af aflysninger
De berørte ruter var fra København til Gdansk, Gøteborg, og Vilnius på rutenumrene SK757, SK434, SK742 og SK1742. Herudover var det ruter fra Bergen, Bruxelles, Gdansk og Vilnius til København, hvor rutenumrene hedder SK2869, SK594, SK758 samt SK1743 og SK745.

Samtlige aflysninger vedrørte flyvninger med CRJ900-fly, hvor Cimber i dag betjener ruterne, mens irske CityJet fra slutningen af marts skal overtage produktionen af nogle af ruterne. Det betyder, at det var helt præcist 800 flyvninger og omkring 70.000 flysæder, der ved en fejl blev fjernet fra produktionen.

Netop ruterne med CRJ900-fly har været hårdt ramt af pilotmangel. Således måtte SAS for nylig aflyse 766 flyafgange i perioden fra den 4. februar og frem til den 14, maj.

Foto: Morten Lund Madsen