SAS-ansatte i Storbritannien vil strejke i julen

Omkring 500 ansatte i SAS Ground Services i Heathrow og Aberdeen vil gennemføre 3 x 48 timers strejke i jule- og nytårsperioden.

Det er ikke kun British Airways, der kan have udsigt til strejke i jule- og nytårsperioden. En strejke hos britisk SAS-personale lurer lige om hjørnet.

Ansatte i SAS Ground Services UK Ltd. (SGS), der er et selskab i SAS-koncernen, har varslet 3 strejker af 48 timers varighed i jule- og nytårsperioden. Første strejkeperiode begynder kl. 04:00 den 22. december og slutter kl. 04:00 den 24. december. Samme strejketidspunkter vil væregældende den 26. og 27. december samt igen den 3. og 4. januar.Den varslede strejke vil i givet faldomfatte 500 ansatte, der er beskæftiget med bagage-handling og check-in.

Strejken er bl.a. varslet som konsekvens af uenighed omkring lønforhold samt at medarbejdere i SGS ikke har opnået en tilfredsstillende aftale med ledelsen om vilkårene for overførsel til en ny ground-handling operatør, da SAS ønsker at sælge denne del af forretningen.

Det er dybt beklageligt, at vore medlemmer er blevet tvunget ud i en situation, hvor de er nødt til at true med aktioner i jule- og nytårsperioden for at få selskabet til at optræde fair. En strejke vil medføre betydelige forstyrrelser for de rejsende på et en meget travl tid på året,“ udtaler Kevin Hall, fra den britiske fagforening Unite.

SAS Ground Services

Britisk personale fra SAS Ground Services vil strejke

Ifølge Unite – den største britiske fagforening med over 2 mio. medlemmer – vil strejken ramme rejsende fra Heathrow med Turkish Airlines, Emirates og Thai Airways. Fra Aberdeen forventes rejsende med Air France, KLM og norske Widerøe at kunne blive berørt.

SAS har dog i en intern meddelelse understreget, at man forventer at alle flyvninger med SAS, Blue1 og Widerøe vil operere som planlagt.

SAS Ground Services er Europas tredjestørste handlingselskab med omkring 8.000 ansatte. Årligt håndterer selskabet 70 mio. passagerer hos omkring 80 forskellige luftfartsselskaber.