(Foto: )

SAS-ansatte overflyttes til Red1

Ifølge et internt notat skal 257 SAS-ansatte overflyttes til Red1, der er navnet på et nyt produktionsselskab, der er skabt på grundlag af overtagelsen af Cimber A/S.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle for nylig, er Red1 navnet på det nye produktionsselskab i SAS-Gruppen, der skal beskæftige selskabets 12 CRJ900-.fly.

Det betyder, at 257 piloter og kabineansatte skal overflyttes til Red1 på overenskomster, der er ringere end de nuværende. Det skriver DR Nyheder på baggrund af et internt notat fra SAS, som DR er kommet i besiddelse af.

Fra København-basen flyttes 117 piloter til det nye selskab, mens der herudover kommer 15 piloter fra basen i Stockholm samt fem piloter fra Oslo-basen. Piloterne får følgeskab af 120 kabineansatte.

Aftalen med fagforeningerne er dog endnu ikke på plads. Ifølge DR går forhandlingerne trægt, da SAS-personalet ikke uden sværdslag vil acceptere en overenskomst med færre løntrin og ændrede arbejdstidsregler.

Ingen kommentarer til forhandlinger
De berørte ansatte i SAS fik i fredags en mail fra basechef Michael Hørning, hvori der stod følgende:

“Jeg kan hermed informere dig om, at du er en af de kolleger, som skal overdrages til Cimber. Jeg ved, at der er mange, som mest af alt ønsker at fortsætte i SAS, men det har været en nødvendig beslutning at overdrage CRJ-flåden til Cimber. SAS ønsker at forbedre sin egen produktivitet og effektivitet, hvad angår regional produktion og at ruste sig til konkurrencen i markedet.“

Hverken CAU eller Dansk Pilotforening har ønsket at udtale sig til DR, og heller ikke fra SAS ønsker man at kommentere de aktuelle forhandlinger.

Ifølge notatet skal Red1 være operativ fra den 1. marts i år. Selskabet skal varetage produktionen af de regionale ruter, hvor der er større udsving i efterspørgslen og dermed behov for et mere fleksibelt produktionsapparat, som SAS udtrykker det.

Navnet Red1 er inspireret af Blue1, der også er et produktionsselskab i SAS-Gruppen. Logoet øverst er lavet af CHECK-IN.dk og er ikke et officielt SAS-logo.