Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS (Foto: SAS)

SAS-direktør: Besparelser bliver sværere og sværere

SAS skal finde besparelser for over to mia. kroner i de næste to år. Efter gentagne sparerunder bliver det dog stadig sværere at finde steder at spare, erkender SAS-direktør.

SAS kunne onsdag fremlægge et årsregnskab for 2014/15 med sorte tal på bundlinjen. Et overskud på omkring 1,15 mia. kroner blev det til for det hårdtprøvede flyselskab. Det er dog ikke ensbetydende med at SAS er færdig med de sparerunder, som har været noget nær synonym med selskabet de sidste 15 år.

Også i 2016 og 2017 skal livremmen strammes ind og overskydende fedt skæres fra. Det er således planen, at finde besparelser for 2,1 mia. svenske kroner i det skandinaviske flyselskab i de næste to år. For selv om SAS nyeder godt af en lav oliepris og har fået gennemført en række store outsourcingprojekter, så er konkurrencen stadig hård i luftrummet over Skandinavien.

Mere at hente
Hvis man skal tro SAS’ danske koncerndirektør, Lars Sandahl Sørensen, så er der stadig steder, hvor der kan spares og effektiviseres.

”Der er hele tiden mere at hente. Men det er klart, at det bliver sværere og sværere,” erkender Lars Sandahl Sørensen overfor CHECK-IN.dk.

Han peger på, at man i SAS ikke blot sparer for at spare. Besparelserne gør det muligt for selskabet at investere – til gavn for virksomheden, medarbejderne og passagererne.

”Vi har sjældent investeret så meget, som vi gør lige nu. Og det er besparelserne der gør, at vi har råd til at investere i alle dele af virksomheden,” understreger Lars Sandahl Sørensen.

I løbet af 2016
Et af de store udeståender i SAS’ besparelsesplaner, er outsourcingen af selskabets ground handling-aktiviteter i Københavns Lufthavn samt i lufthavnene i Oslo, Stockholm, Gøteborg og Malmø til Aviator. Aktiviteter, som i dag ligger i datterselskabet SAS Ground Handling (SGH).

SAS forsøgte i 2013-2014 at få afhændet aktiviteterne til handlinggiganten Swissport, som gradvist skulle have overtaget SGH. Det kuldsejlede dog efter længere tids forhandlinger.

Nu forsøger SAS så igen. Og Lars Sandahl Sørensen er fortrøstningsfuld.

”Forhandlingerne, afklaringen og analyserne skrider frem efter planen. Vi regner med at det er på plads i løbet af 2016,” siger Lars Sandahl Sørensen.