Carsten Dilling (Arkivfoto: Uffe Veng)

SAS: Dommen ændrer ikke på forventninger

SAS’ bestyrelsesformand kommenterede onsdag aften dagens mediespekulationer i forhold til konsekvenserne af EU-Domstolens afgørelse om, at EU-Kommissionen har lavet fejl i behandlingen af statsstøtte til SAS.

EU-Domstolens afgørelse omkring den ulovlige statsstøtte til SAS skabte onsdag store overskrifter i skandinaviske medier. Flere eksperter mente samtidig, at afgørelsen havde sendt SAS et stort skridt nærmere afgrunden.

Domstolen fastslog i sin afgørelse, at EU-Kommissionens beslutning om at godkende staternes deltagelse i rekapitaliseringen af ​​SAS, ikke var i overensstemmelse med EU’s statsstøtteregler.

SAS meddelte sent onsdag aften, at kendelsen for det første kan ankes. Herudover fastslog selskabet, at man ikke forventede, at afgørelsen ville få indflydelse på den igangværende konkursbeskyttelse under Chapter 11 ved en amerikansk domstol.

“Dommen ændrer ikke på SAS’ forventninger om endelig at opnå godkendelse af de forskellige tiltag, der er truffet siden 2020, herunder staternes deltagelse i den igangværende Chapter 11-proces,” hedder det.

SAS hæfter sig ved, at selv om EU-Domstolen fandt fejl i EU-Kommissionens afgørelsen, så betyder det ikke nødvendigvis, at rekapitaliseringen udgjorde ulovlig statsstøtte.

Betydende interessenter omkring SAS i dialog
SAS er nu i gang med at analysere afgørelsen sammen med forskellige interessenter.

Finansministeriet, der varetager statens interesser i SAS, oplyste onsdag aften til Ritzau, at ministeriet tager dommen til efterretning og vil analysere den nærmere.

”Finansministeriet er i dialog med henholdsvis EU-Kommissionen, den svenske stat og SAS med henblik på at vurdere situationen og koordinere eventuelt videre skridt, særligt fra EU-Kommissionen,” hedder det i udtalelsen fra Finansministeriet.

SAS sendte også bestyrelsesformand Carsten Dilling på banen for at dæmpe reaktionerne, idet sagen givetvis har skabt usikkerhed hos kunderne.

“Dagens retsafgørelse er en del af en igangværende juridisk proces, der forventes at fortsætte i lang tid. Kendelsen har ingen indflydelse på SAS’ flyveplan eller bookinger. Vores forretning fortsætter som normalt, og vi vil fortsætte med at flyve vores passagerer til deres destinationer,” lød det fra bestyrelsesformand Carsten Dilling.

 

Relaterede artikler:

Ekspert: Højere konkursrisiko for SAS end tidligere

EU-Domstolen: Støtte til SAS var ikke efter reglerne

Ryanair taber sag om statsstøtte til SAS