Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, SAS (Foto: SAS AB/PR)

SAS: Endnu et spændende år i horisonten

NYTÅRSKOMMENTAR: SAS skal investere i det, der giver reel værdi for kunderne, være en vigtig spiller på det skandinaviske marked og mindske CO2-aftrykket, skriver Lars Sandahl Sørensen.

Af Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS

2018 har budt på endnu et spændende år inden for luftfart og ikke mindst i SAS. Året bød på et endnu et år med rekordmange kunder i vores fly, det bedste regnskab nogensinde i SAS’ historie, og en rekordstor flyordre på 52 milliarder svenske kroner med splinternye fly, som giver vores kunder endnu mere komfort og som også reducerer på brændstofforbruget og dermed nedbringer CO2-udslippet.

Men 2018 var også et år, hvor konsolidering og konkurser prægede det europæiske luftrum endnu en gang. Flere flyselskaber bukkede under, hvilket igen illustrerer, at den hårde konkurrence på markedet er kommet for at blive og de næste år vil blive endnu mere udfordrende.

2019 vil derfor blive et år, hvor vi igen skal gøre os meget umage. Vi skal sørge for at investere i det, der giver reel værdi for vores kunder, blive ved med at være en vigtig spiller på det skandinaviske marked og også mindske vores CO2-aftryk på klimaet. Det gør vi i SAS allerede en lang række ting for, og det arbejde vil vi blive ved med fremover – også i samarbejde med andre aktører i samfundet.

Der er ingen tvivl om, at luftfarten er vigtig for Danmark. Luftfarten skaber tilgængelighed, forståelse, tolerance og er en helt central del af Danmarks infrastruktur, som vi ikke må tage for givet. Det understøtter regeringens luftfartsstrategi, som i 2018 skulle implementeres og gå fra strategi til virkelighed.

Luftfartsstrategien er blandt andet også med til at styrke luftfarten i Danmark og gøre den mere konkurrencedygtig. En del af strategien handler blandt andet om at bringe Danmark tættere sammen.

For eksempel lancerede vi i foråret 2018 en stor satsning i Aarhus Airport for at øge tilgængeligheden til og fra Danmarks andenstørste by. 11 ruter er vi indtil videre oppe på direkte fra Aarhus Airport til mange spændende destinationer – direkte til Europa men også via København og videre ud i vores netværk. Det er en stor investering for SAS, hvor vi vil bidrage til lettere adgang til og fra omverdenen fra Østjylland, vækst og øget turisme.

I 2019 flyver vi også danskerne til og fra Folkemødet på Bornholm med Folkefly, hvor vi har et officielt partnerskab med Folkemødet.

Alle disse store og nye investeringer i nye fly, ny højhastigheds-wifi, ny lounge i CPH og nye attraktive destinationer skyldes ikke mindst vores dygtige kollegaer i SAS, som hver dag gør en særlig indsats for, at vores kunder bliver ved med at vælge os. De kan godt være stolte over de resultater, vi har skabt sammen i 2018. 

Vi glæder vi os til at give vores kunder ekstra gode oplevelser med SAS i 2019.  

Mange tak til alle vores kunder og samarbejdspartnere, og godt nytår.

 

Denne nytårskommentar er den anden i en serie, som CHECK-IN.dk bringer i jule- og nytårsperioden.

 

Relaterede artikler:

Hvor er luftfarten på vej hen?