Et udsnit af SAS' nuværende to år gamle hjemmeside.

SAS får helt ny hjemmeside

I starten af 2016 får SAS helt ny hjemmeside. En betaversion er allerede i luften.

Mange brugere af SAS’ hjemmeside har formentlig oplevet at klikke på links på siderne og komme til sider med fejlmeddelelser eller opleve, at sproget pludselig skifter når man går fra en side til en anden. Men nu ser der ud til at være lys for enden af tunnellen. Det skandinaviske flyselskab barsler nemlig meget snart med en helt ny hjemmeside.

Der bliver ikke blot tale om et friskere design i stil med de ændringer, som selskabet implementerede for omkring et år siden. Designet bliver ændret og forbedret, men det samme gør systemet bag. Det skal gerne gøre hjemmesiden mere anvendelig og pålidelig – både når man tilgår den fra en almindelig computer og fra tablets og smartphones.

Derudover vil hjemmesiden også give kunderne en mere personlig oplevelse.

SAS har i november kørt betatests af hjemmesiden og i starten af det nye år forventer man at gå i luften med det nye setup, som formentlig er efterspurgt af rigtig mange rejsende, rejsebureauer og andre faste brugere af hjemmesiden.

Samme brugeroplevelse
Norwegian har henover efteråret gennemført en lignende implementering af nyt hjemmesidedesign.

Det nye design er enklere og lettere med langt færre elementer og ”indgange” end det tidligere design, der var meget tekst- og informationstungt med en masse forskellige elementer. Den nye Norwegian-side har desuden et såkaldt responsivt design som betyder, at brugeroplevelsen er den samme uanset om kunderne bruger computer, tablet eller telefon.

Norwegian startede med at lade brugere i blandt andet Storbritannien teste den nye side, men fornylig blev den også rullet ud til blandt andet norwegian.dk.

Et udsnit af SAS’ nuværende hjemmeside.