Airbus A321-200 fra SAS.

SAS: Flere og større fly indenrigsfly

Når SAS den 3. september samlet indsætter 12 nye afgange i hver retning på ruterne fra København til Aarhus og Aalborg, bliver det store Airbus- og MD-fly i stedet for de mindre CRJ900-jetfly.

Fra 3. september udvider SAS med 10 ekstra ugentlige afgange og større fly mellem Aalborg og København. Samtidig laver selskabet samme udvidelsesmanøvre på ruten mellem Aarhus og København med 14 ekstra afgange og større fly.

Onsdag, torsdag, fredag og søndag sætter SAS en ekstra afgang ind Aalborg – København kl. 20.15 og en yderligere afgang om fredagen kl. 6.20. Fra København til Aalborg kommer en ekstra afgang onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19 og en yderligere afgang om torsdagen kl. 22.55.

Mandag til fredag sætter SAS en ekstra afgang ind Aarhus-København kl. 10.35, lørdag kl. 13.40 og søndag kl. 15.55. Fra København til Aarhus kommer en ekstra afgang alle hverdage kl. 9.30, lørdag kl. 12.35 og søndag kl. 14.50.

I dag er der på benet København – Aarhus et hul mellem morgenafgangen 07.30 og den næste afgang kl. 12.35. Det bliver nu fyldt ud med flyet kl. 09.30.

Samtidig sætter SAS større fly ind på flere af de eksisterende afgange. De 88-personers CRJ-900 fly bliver erstattet med de mere end dobbelt så store Airbus A321 fly, der kan tage 198 passagerer. De vil blive suppleret af MD-80 fly med plads til 150 passagerer.

Lukket hullerne efter Cimber
Kombinationen af større fly og flere afgange vil på Aalborg-ruten give kunderne cirka 30 procent flere sæder end det, der var tilgængeligt i maj, hvor Cimber Sterling stoppede med at flyve på ruten. På ruten til Aarhus bliver antallet af sæder øget med 60 procent.

”Vi har lyttet til kunderne, som i foråret og over sommeren har efterspurgt flere afgange og pladser på flyene. Med de aktuelle udvidelser har vi lukket hullerne efter Cimber Sterlings konkurs, og vi ser, at der er en sund balance mellem udbud og efterspørgsel på netop dette marked,” siger Per
Møller Jensen, vice president for marketing og EuroBonus i SAS.

Udvidelserne, som giver i alt 106 ugentlige afgange mellem København og Aalborg og 80 mellem København og Aarhus, kommer pendlere til gode ligesom rejsende, der skal videre ud i verden med SAS netværk, opnår flere transfermuligheder.