Turku Airport (Foto: Henri Bergius | Creative Commons 2.0)

SAS-fly skred ud ved landing i Turku

Et Bombardier CRJ900-fly fra SAS, opereret af irske CityJet, skred onsdag aften ud efter landingen på en glat bane i lufthavnen i den finske by Turku.

Onsdag aften kl. 20.24 satte et Bombardier CRJ900 fly, opereret af CityJet for SAS, hjulene på landingsbanen i Turku Airport i Finland efter en 35 minutter lang flyvetur fra Stockholms Arlanda-lufthavnen.

Flyet med registreringen EI-FPD opererede under rutenummer SK4236 og var ved starten fra den svenske hovedstadslufthavn forsinket med 29 minutter ved takeoff. Noget af forsinkelsen blev hentet undervejs, men da flyet satte hjulene på asfalten kun 19 minutter efter tidtabellen, skete der noget uventet.

Temperaturen lå på frysepunktet, og der var let nedbør, hvorfor banens overflade var blevet så glat, at CRJ900-flyet skred rundt ved landingen, hvorefter det blev bragt til standsning for enden af banen.

Bombardier CRJ900 (EI-FPG).

SAS afviser skader på flyet
Flere passagerer har sidenhen forklaret, at det var en meget hård landing, hvor flyet hoppede flere gange, før det endelig stod stille. Ifølge lokale rapporter blev flere dæk beskadiget som følge af hændelsen, hvorfor SAS har været nødt til at aflyse returflyvningen med rutenummer SK4237.

“Vi kan bekræfte, at flyet landede i snevejr, og at det skred ud som følge af det glatte underlag i kombination med en hård landing. Men der var ingen fare for passagererne,” siger Fredrik Henriksson, pressechef fra SAS i Sverige til CHECK-IN.dk.

Teknikere vil torsdag morgen flyve til Turku for at undersøge flyet, før det atter kan komme i luften igen. I mellemtiden er passagererne blevet ombooket til første ledige flyafgang torsdag.

“Tilbagemelding fra piloterne var, at det var en meget usædvanlig landing, men alt var sikkert,” lyder det fra Fredrik Henriksson.

Turku Airport var kortvarigt lukket efter hændelsen.

 

Relaterede artikler:

Udramatisk SAS-sikkerhedslanding i Gdansk

SAS-fly landede med punkteret dæk

Dæk eksploderede på SAS-fly

SAS-fly opereret af Jet Time kom ud af kontrol

SAS-fly lavede is-pirouette i Bodø