SAS har fundet ny USA-partner

SAS udvider samarbejdet med American Airlines og indgår et nyt billet- og prissamarbejde med Virgin America.

SAS er for nylig blevet udelukket i deltagelsen af det transatlantiske rutesamarbejde, der under navnet “Atlantic Plus Plus“ har Lufthansa. United og Air Canada som de bærende kræfter.

Selvom SAS stadig har et pris- og billetsamarbejde med de transatlantiske flyselskaber i Star Alliance, har det skandinaviske flyselskab valgt at øge samarbejdet med Oneworld-selskabet American Airlines samt indgå et nyt samarbejde med Virgin America.

Det betyder, at Virgin America vil blive tilføjet som partnerselskab til SAS på de amerikanske indenrigsruter, mens samarbejdet også øges med American Airlines.

Det udmønter sig i et prissamarbejde med de to flyselskaber på de såkaldte “open fares“, der er publicerede priser i reservationssystemerne. Men herudover indebærer det nye samarbejde med Virgin America og det udvidede samarbejde med American Airlines, at SAS også vil tilbyde såkaldte “closed fares“, der er specialpriser for rejsebureauer, touroperatører og større virksomhedskunder.

Indtil videre er gruppebilletter ikke en del af pris- og billetsamarbejdet med American Airlines, mens det er muligt manuelt at forespørge på gruppepriser direkte hos Vigin America.

Understøtter San Francisco-rute
SAS flyver til New York-Newark, Washington, Chicago og San Francisco, der er selskabets gateways i USA. Virgin America har sit hub i San Francisco, hvorfor det kan understøtte den nye vestkyst-rute, mens samarbejdet med American Airlines primært skal styrke trafikken til og fra Chicago O´Hare International Airport.

Star Alliance-partneren United Airlines indgår allerede i dag som en vigtig samarbejdspartner på SAS-ruterne til og fra New York, Washington og San Francisco.