Kabineansatte ved SAS. (Foto: SAS | Twitter.com | PR)

SAS har genvundet fodfæstet

I september var der næsten to millioner passagerer, der fløj med SAS, og det er det højeste antal siden coronapandemien. Selskabet mangler dog givetvis 200.000 passagerer som eftervirkninger af pilotstrejken.

I august måtte SAS se sig overhalet af Norwegian, hvad angår passagertallet. Men i september har SAS genvundet en del af det tabte terræn fra pilotstrejken, og har nu atter flere passagerer end den norske lavpriskonkurrent.

I alt var der 1.979.000 passagerer om bord på SAS-flyene i september, og det var omkring 100.000 flere end Norwegian, der med 67 fly leverede 1.873.850 passagerer. Det var samtidig det højeste antal passagerer i en enkelt måned for SAS siden marts 2020, hvor coronapandemien brød ud.

“Vi er glade for at se passagertallet stige igen i september, til det højeste antal set siden udbruddet af pandemien. Vi fortsætter med at gøre SAS til et økonomisk stabilt flyselskab, efterhånden som transformationsplanen SAS FORWARD skrider frem,” siger Anko van der Werff, koncernchef i SAS.

Mangler 200.000 passagerer
Sammenligner man med september 2019, har SAS dog stadig noget af indhente. Dengang var der 2.937.761 rejsende med det skandinaviske flyselskab, hvorfor genopretningen i øjeblikket ligger på indeks 67. I maj havde SAS hentet 74 procent af passagerne tilbage, så pilotstrejken har givetvis stadig en effekt.

“Passagertallet for september viser, at SAS stadig mangler ca. 200.000 passagerer for at være tilbage på niveauet fra før strejken. Det er rigtig dårligt nyt. Jo længere der går med passagerefterslæbet, jo sværere bliver det formentlig også for SAS at genvinde de tabte markedsandele,” skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank i en kommentar.

I august manglede SAS også omkring 200.000 passagerer, ifølge vurderingen fra Jacob Pedersen.

Forbrugertillid i behold
Sydbanks aktieanalysechef hæfter sig ved, at der stadig er et langt stykke tilbage mod normalen fra før COVID-19. Samtidig er der noget, der tyder på, at forbrugertilliden i forhold til rejsebestillinger stadig ligger på et relativt højt niveau trods udsigten til fortsat inflation og høje energipriser.

“Vi er langt fra overbeviste om, at flyselskaberne går fri, hvis Europa flyver mod recession, men indtil nu ser det ud som om, at rejsebudgettet for de fritidsrejsende i hvert fald ikke er det første, der bliver skåret ned på. Selv om det formentlig er en stakket frist, er det naturligvis positivt på kort sigt,” lyder det fra Sydbank-analytikeren.

 

Relaterede artikler:

Nye leasingaftaler på halvdelen af leasede SAS-fly

SAS forventer overskud i 2023/24

SAS kan ikke holde Norwegian bag sig