Pernille Ormholt Vang. (Privatfoto)

SAS henter ny direktør hos A.P. Møller-Mærsk

Danske Pernille Ormholt Vang tiltræder den 1. januar 2024 som ny personaledirektør i SAS, hvormed der fremover vil være to danskere i koncernledelsen.

Siden Anko van der Werff i sensommeren 2021 flyttede ind i SAS-hovedkvarteret i Frösundavik ved Stockholm er der sket mange ændringer i flyselskabets koncernledelse.

Nogle ændringer har været initieret af den hollandske topchef, og andre er kommet af andre årsager.

Nu står SAS endnu engang foran at skulle sige farvel til et medlem af koncernledelsen, mens man samtidig kan byde en ny koncerndirektør velkommen.

Det er konsekvensen af, at personaledirektør Carina Malmgren Heander har besluttet sig for at lade sig pensionere fra sin stilling i SAS med virkning fra den 1. februar 2024. Ifølge en pressemeddelelse fra SAS vil hun dog fortsat stå til rådighed for koncernchef Anko van der Werff frem til sommeren 2024.

“Jeg vil gerne takke Carina for hendes dedikation til SAS gennem næsten et årti med meget krævende tider. Vi værdsætter hendes udholdenhed, strategiske tankegang og fokus på at opnå resultater. Jeg ønsker hende alt det bedste i den nye fase, når hun går på pension,” siger Anko van der Werff.

Erfaren HR-profil fra Mærsk
Som ny personaledirektør har SAS ansat danske Pernille Ormholt Vang, der kommer fra en stilling som regional HR-direktør i APAC-regionen hos A.P. Møller-Mærsk i Singapore.

“Jeg er virkelig beæret over og begejstret for at tage på denne nye rejse hos SAS. Min karriere har været dedikeret til at skabe forretningsmæssige resultater i globale organisationer, og jeg ser frem til at bidrage med mine kompetencer og ekspertise til det dynamiske miljø hos SAS og sammen med teamet,” siger Pernille Ormholt Vang.

Pernille Ormholt Vang har sammenlagt været ansat i A.P. Møller-Mærsk i 15 år gennem to perioder. Derudover står der også Mercer, DuPont og Kjaer Group på CV’et.

To danskere i koncernledelse
Med ansættelsen af Pernille Omrholt Vang vil der fra 1. januar 2024 atter være to danskere i koncernledelsen hos SAS, da Mads Brandstrup samme dag tiltræder som kommunikationsdirektør.

Udover de to nyansatte vil koncernledelsen i SAS ved indgangen til 2024 bestå af koncernchef Anko van der Werff, finansdirektør Erno Hildén, IT-direktør Charlotte Svensson (forlader SAS i marts 2024, red.), driftsdirektør Jason Mahoney, direktør for Airlines Services Kjetil Håbjørg, kommerciel direktør Paul Verhagen samt direktør for revenue Erik Westman.

Ydermere er Anna Almén netop også blevet forfremmet til juridisk direktør, hvorfor koncernledelsen kommer til at bestå af 10 personer.

 

Relaterede artikler:

Dansker bliver ny kommunikationsdirektør hos SAS

SAS ansætter to nye koncerndirektører

Mærsk-topdirektør på vej ind i SAS-bestyrelsen