SAS får fristforlængelse på 100 dage i Chapter 11-processen. (Foto: sockagphoto | Shutterstock.com)

SAS ansætter to nye koncerndirektører

SAS har ansat en amerikansk koncerndirektør med ansvar for transformationen, mens en tidligere hollandsk KLM-chef i Norge bliver ny kommerciel direktør i koncernledelsen.

SAS’ hollandske koncernchef Anko van der Werff fortsætter med at opbygge et internationalt ledelsesteam, hvor der tidligere har været tradition for, at medlemmerne af koncernledelsen var af dansk, svensk eller norsk nationalitet.

Ginger Hughes, ny Chief Transformation Officer hos SAS.

Således har SAS den 1. september ansat amerikanske Ginger Hughes som ny koncerndirektør med ansvar for transformation. Ginger Hughes har betydelig erfaring fra den amerikanske kapitalfond Seabury, og hun har haft en fremtrædende rolle som rådgiver for SAS gennem Chapter 11-processen, og hun får rosende ord med fra SAS’ koncernchef.

“Med en bemærkelsesværdig lang karriere igennem tre årtier som rådgiver for flyselskaber verden over, har Ginger Hughes været medvirkende til at forme strategiske transformationer, omstruktureringer, anskaffelse og finansiering af fly, omkostningsoptimeringsstrategier, loyalitetsprogrammer og allianceinitiativer. Ginger vil bidrage til at drive SAS’ transformationsrejse fremad, og det er med stor glæde, at jeg byder hende velkommen ombord,” siger Anko van der Werff.

Den nye transformationsdirektør udtrykker i en pressemeddelelse ydmyghed over at være blevet ansat i et flyselskab med den historie, som SAS repræsenterer.

Hollænder med erfaring fra Skandinavien
Den nye kommercielle direktør kender Anko van der Werff fra sin tid i KLM. Paul Verhagen har 25 års erfaring fra luftfartsindustrien og har arbejdet i 11 forskellige lande i Europa, Amerika, Caribien og Asien.

Paul Verhagen, ny Chief Commercial Officer hos SAS.

Senest kommer han fra en stilling som vicedirektør i spanske Iberojet Airlines, men han har blandt andet også erfaring fra Aeromexico samt en rolle som regional chef for Air France KLM i Norge, Finland og Baltikum, hvorfor han har et godt kendskab til det skandinaviske marked.

“Vi er glade for at byde Paul velkommen til SAS-familien. Med sin omfattende globale luftfartserfaring og forskelligartede kommercielle lederskabsbaggrund tilfører han et væld af viden, og Pauls tilføjelse til koncernledelsen vil utvivlsomt være en afgørende faktor i at drive SAS til nye højder af konkurrenceevne på den globale luftfartsscene,” udtaler Anko van der Werff.

Paul Verhagen, der tiltrådte stillingen den 14. august, overtog efter Thérèse Lorenius, der i en periode havde været konstitueret i stillingen. Den nye kommercielle koncerndirektør får ansvaret for salg på tværs af alle kanaler samt ansvaret for brand, kundekommunikation og produkt- og loyalitet i én samlet organisation.

 

Relaterede artikler:

Fra British Airways til koncernledelsen i SAS

Dansk koncerndirektør forlader SAS

Hollænder bliver ny koncernchef i SAS