SAS i direkte klinch med Ryanair om de unge

Med billige ungdomsbilletter til lige præcis de fire byer, som Ryanair er begyndt at flyve til fra København, iværksætter SAS nu et frontalangreb på konkurrenten.

SAS går nu direkte i klinch med Ryanair om en af de vigtigste kundegrupper, når det kommer til de allerbilligste billetter. Således lancerer SAS Ungdom en kampagne til unge under 26 år med fire storbydestinationer for kun 299 kroner. SAS Ungdom billetterne kan købes i hele maj måned og skal bruges mellem 15. juni og 31. august. Ungdomsbilletterne har alle de samme fordele som andre SAS billetter.

De fire destinationer er London, Dublin, Warszawa og Milano. Præcis de fire byer, som Ryanair siden slutningen af marts har fløjet til fra København. Der er dog forskel på hvilke lufthavne, de to flyselskaber flyver til. I Dublin flyver begge selskaber samt Aer Lingus og Norwegian fra København til Dublins internationale lufthavn. I London anvender SAS London Heathrow, der har hurtige togforbindelser ind til centrum af London. Ryanair og easyJet anvender London Luton, hvor der er længe ind til byen fra.

I Milano flyver SAS til hovedlufthavnen Malpensa, mens Ryanair bruger Milano Bergamo, der i Trafikstyrelsens opgørelser slet ikke regnes som værende en Milano-lufthavn. Og endelig så flyver SAS i Warszawa til hovedlufthavnen Chopin, mens Ryanair bruger den mindre Modlin-lufthavn.

Kender os ikke så godt

SAS Ungdom er et billigt alternativ til lavprisselskaberne på søgemaskinerne, og tilbyder almindeligvis enkeltbilletter ned til 399 kroner. Men i denne kampagne har prisen fået et ekstra hak ned.

”Vi vil gøre os gældende i markedet overfor en målgruppe for hvem, vi normalt ikke er førstevalget. SAS’ kernekunder er de frekvente rejsende, der rejser i jobbet og i fritiden. De forventer kvalitet, service og forudsigelighed, og den oplevelse vil vi også give de unge, siger Kenneth Christiansen, marketingchef i SAS Danmark og fortsætter:

”Vi ved, de unge i høj grad lader den første lave pris de ser være afgørende, når de køber flybilletter, og de ender derfor ofte med at vælge lavprisselskaberne. Men SAS kan konkurrere på både pris og indhold, og det vil vi gerne fortælle dem, som ikke kender os så godt, siger Kenneth Christiansen.

For at købe ungdomsbilletter skal man ikke bare være ung. Man skal også oprette sig som Eurobonus-medlem. Ungdomsbilletterne kan købes påSAS.dkog på SAS app’en. Man skal være opmærksom på, at de ikke dukker op på søgemaskinerne.