SAS i samarbejde med Hong Kong Airlines

SAS har indgået et billetsamarbejde med Hong Kong Airlines på selskabets ruter til Hong Kong, Beijing og Shanghai og videre til 10 destinationer i Kina og Taiwan.

Fire måneder efter at SAS startede selskabets flyvninger mellem Stockholm og Hong Kong er det endelig lykkedes at få en billetaftale på plads med Hong Kong Airlines. SAS angiver “tekniske årsager“ som baggrunden for den forsinkede aftale.

Rent praktisk betyder det, at der er blevet etableret et pris- og billetsamarbejde mellem de to flyselskaber, således at det vil være muligt at tilbyde gennemgangspriser fra Skandinavien til en række destinationer i Kina ved brug det kinesiske selskab fra en af de tre gateways i Kina.

Fra Skandinavien er det således muligt at booke billetter med SAS til Hong Kong, Beijing samt Shanghai og derfra videre med Hong Kong Airlines til Chongqing, Chengdu, Fuzhou, Haikou, Hangzhou, Guiyang, Nanjing, Nanning, Sanya og Taipei.

4-stjernet flyselskab
Hong Kong Airlines er et relativt ungt flyselskab, der blev etableret i 2001 som China Rich Airways Limited efter navnet på stifteren Robert Yip´s konglomerat China Rich Holdings. I 2006 blev selskabets navn ændret til Hong Kong Airines efter at Hainan Airlines købte 45 procent i samarbejde med en kinesisk forretningsmand, der overtog aktiemajoriteten.

Flyselskabet har en ren Airbus-flåde med ni kort- og mellemdistancefly af typen Airbus A320 samt 20 Airbus A330 langdistancefly.

Et af selskabets første fly var af typen Bombardier CRJ700 og blev købt af Maersk Aircraft A/S i september 2006. Flyet havde det danske selskab haft beskæftiget hos Maersk Air UK Limited siden 2001.

Hong Kong Airlines har hovedbase i Hong Kong International Airport og flyver i dag til 32 destinationer i Kina, Australien, Japan, Thailand og Vietnam.

Siden 2011 har Hong Kong Airlines været tildelt den særlige anerkendelse at være 4-stjernet flyselskab i den såkaldte Skytrax-vurdering. Her er SAS stadig et 3-stjernet flyselskab.