Eivind Bjurstrøm, VP Operations hos SAS.(Foto: SAS)

SAS indgår aftale med norske piloter

SAS og de to norske pilotforeninger er blevet enige om ny treårig overenskomst, hvormed konflikten begrænses til de aflyste flyvninger torsdag morgen og formiddag.

Klokken skulle blive 04.00 natten mellem onsdag og torsdag, før SAS nåede til enighed med de to norske pilotforeninger, SAS-flygeres Forening (NSF) pg SAS Norge Pilotforening (SNF), der samlet havde udtaget op imod 450 piloter til konflikt fra torsdag morgen.

Det betyder, at en større konflikt er aflyst, og at SAS i Norge forventes at flyve normalt fra kl. 14.00 torsdag.

Aftalen blev indgået på den norsk rigsmæglers kontor på Grensen i Oslo, og vilkårene i aftalen svarer til de aftaler, der for nyligt blev indgået med de svenske og danske pilotforeninger. Dermed indeholder aftalen også en ambition om i fællesskab at forsøge at skabe et langsigtet bæredygtigt SAS blandt andet gennem indgåelse af særlige fleksibilitetsaftaler.

“Vi er glade for, at vi nu er nået til enighed omkring en ny aftale, og at vi dermed har undgået en strejke, som ville have ramt vores kunder,”siger Eivind Bjurstrøm, der var forhandlingsleder for SAS.

Med den norske aftale er SAS i mål med nye pilotoverenskomster, idet de svenske og danske piloter allerede har indgået tilsvarende aftaler.

 

Relaterede artikler:

SAS aflyser 100 flyvninger

Opsagt pilot leder SAS-forhandlinger

SAS og piloter i krig på ord og tal

Norske SAS-piloter vil strejke fra torsdag

Ny overenskomst for danske SAS-piloter

SAS indgår ny aftale med svenske piloter