SAS indsætter ny koncernchef før tiden

Perioden som konstitueret koncernchef varede blot fire måneder for John Dueholm. Den nye SAS-koncernchef Rickard Gustafson tiltræder allerede stillingen den 1. februar 2010, oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Den nye SAS-koncernchef Rickard Gustafson kan godt begynde at øve sig på at tale varmt for den skandinaviske luftfart, idet han allerede den 1. februar tiltræder stillingen som topchef hos SAS.

Rickard Gustafson kommer fra en tilsvarende stilling hos forsikringskoncernen Codan/Trygg-Hansa. Efter offentliggørelsen af valget af Rickard Gustafson som koncernchef cirkulerede på nettet et videoklip, hvor man kunne se den nye koncernchef agitere for at holde flere virtuelle møder og rejse mindre for at skåne miljøet. Klippet er nu fjernet fra Codan/Trygg-Hansa hjemmesiden, men er stadig tilgængelig på bl.a. YouTube. Mon ikke den nye SAS-koncernchef allerede i gang med at øve sig på en remse, der passer ind i den nye jobmæssige situation?

Med en alder af 46 år og kun lidt mere end 4 års CEO-erfaring i bagagen, er civilingeniøren Rickard Gustafson en relativt ‘grøn’ kandidat i spidsen for et luftfartsselskab, der sidste år beskæftigede 18.800 ansatte og omsatte for ca. 45 mia. svenske kroner.

Men erfaringen fra det nordiske forsikringsselskab er utvivlsomt en fordel, når Gustafson i sin nye rolle skal forene kulturerne hos medarbejdergrupperi tre skandinaviske.

SAS har siden den 1. oktober 2010 været ledet af vicekoncernchef John Dueholm, der har været konstitueret som selskabets CEO. Når Rickard Gustafson tiltræder den 1. februar vil John Dueholm efter planen rykke tilbage til sin hidtidige position som vicekoncernchef efter 4 måneder i topchef-stolen i Stockholm.

Foto: Rickard Gustafson tiltræder allerede den 1. februar som ny koncernchef hos SAS.