SAS kræver millionerstatning fra personaleforening

SAS kræver en erstatning på 38 mio. kroner af personaleforeningen for selskabets danske kabineansatte. SAS mener ikke foreningen gjorde nok for at stoppe ulovlig strejke i februar sidste år.

SAS har slæbt personaleforeningen Cabin Attendants Union (CAU) i Arbejdsretten med krav om, at CAU betaler en bod til SAS på 38 mio. kroner.

Sagen er en udløber af den fem dage lange strejke, som SAS’ danske kabinepersonale gennemførte i slutningen af februar og starten af marts sidste år i protest mod overflytning af 147 SAS-stewardesser og -stewarder til Cimber A/S.

CAU er personaleforening for det danske kabinepersonale. SAS mener ikke at CAU gjorde tilstrækkeligt for at stoppe den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse. Derfor har SAS anlagt en sag om organisationsansvar mod CAU ved Arbejdsretten.

Strejken stoppede først da SAS’ daværende koncerndriftsdirektør Flemming Jensen bad hver enkel kabinemedarbejder om at tilkendegive, om man fortsat ønskede at være ansat i SAS.

Tab på 38 mio. kroner
Den fem dage lange strejke betød at SAS måtte aflyse flere hundrede flyvninger og ombooke tusindvis af passagerer. De omkostninger kræver SAS nu, at CAU betaler.

”SAS har opgjort sit tab under konflikten til cirka 38 mio. kroner, og derfor har SAS af principielle grunde krævet bod fra CAU på denne størrelse,” forklarer konstitueret pressechef i SAS, Anna Vibeke Nielsen, til CHECK-IN.dk.

Det var torsdag ikke muligt for CHECK-IN.dk at få kontakt til CAU-formand Christa Ceré. CHECK-IN ville gerne have spurgt CAU-formanden hvad det kan betyde for foreningens økonomi, hvis den skal betale millionboden til SAS.

 

 

Relaterede artikler:

Arbejdsretten blåstempler Cimber-overflytning

Kvinde i spidsen for danske SAS-stewardesser

SAS: Ingen nye forhandlinger

SAS-strejke kostede 40 mio. kroner