Fly fra Air France og KLM. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

SAS-långiver med mere kapital til Air France-KLM

Kapitalforvalteren Apollo er i drøftelser med Air France-KLM om finansiering af Flying Blue-loyalitetsprogrammet. Samlet vil Apollo i løbet af de seneste 12 måneder have leveret kapitalløsninger til 18,6 milliarder kroner.

Den amerikanske kapitalforvalter Apollo Global Management, der blandt andet har stillet en låneramme på 700 millioner dollars til rådighed for SAS, er også involveret i andre transaktioner i europæiske luftfart.

Apollo har et meget tæt samarbejde med Air France-KLM, og i en pressemeddelelse fremgår det, at man har indledt drøftelser om at levere en finansiering på 1,5 milliarder euro, hvilket svarer til 11,2 milliarder kroner. Der er tale om en finansiering af den fransk-hollandske luftfartskoncerns Flying Blue-loyalitetsprogram.

Finansieringen har til formål at styrke luftfartskoncernens balance samt at understøtte Flying Blue-programmet med kommercielle partnere.

“Apollo er meget glad for at gå ind i eksklusive drøftelser med Air France-KLM og udvide vores partnerskab med et af verdens førende flyselskaber. Den påtænkte transaktion fremhæver vores evne til at arbejde med virksomheder som langsigtede partnere for at levere kreative, skalerede kapitalløsninger, der modsvarer deres unikke behov,” siger Jamshid Eshani, partner i Apollo.

Yderligere to transaktioner i løbet af seneste år
Det er ikke første gang, at Apollo og Air France-KLM samarbejder om kapitalløsninger til udvikling af forretningen. Inden for de seneste 12 måneder er der gennemført to transaktioner med AFI KLM E&M, der tilsammen har sikret en milliard euro.

I midten af juli underskrev Air France en aftale, hvor Apollo-administrerede fonde sammen leverede en kapitalløsning på 500 millioner euro (3,72 milliarder kroner) i Air France Industries, der ejer en række komponenter, der benyttes til teknik- og vedligeholdelsesaktiviteter.

Et tilsvarende beløb indgik i en transaktion, der blev annonceret den 29. juli 2022. Dengang var det også Air France Industries, der ejer en pool af reservemotorer, som blev understøttet med en kapitalløsning på 500 millioner euro fra den amerikanske kapitalforvalter.

Endelig gennemførte Apollo i maj 2021 en sale-leaseback transaktion med Air France, hvor to af flyselskabets Boeing 777F blev solgt til Apollo-leasingselskabet Merx Aviation og derefter lejet tilbage til det franske flyselskab.

 

Relaterede artikler:

‘Kinddansen med Apollo er blevet mindre tæt’

Kommende storaktionær i SAS med solid erfaring

Kapitalfond låner 5,1 milliarder kroner til SAS