SAS-langdistancefly beskadiget i Chicago

Et Airbus A330-fly fra SAS har siden søndag været strandet i O´Hare lufthavnen i Chicago med en omfattende skade. Flyet vil om et par dage sætte kursen mod Zürich, hvor det skal have nyt interiør.

En flyvning fra København til Chicago i søndags den 15. februar ender med at blive rigtig dyr for SAS. Airbus A330-flyet med registreringen LN-RKH landede som flight SK943 i O´Hare-luthavnen kl. 17.52 tidligt søndag aften lokal tid.

Da flyet rullede ind til gaten kl. 18.45 blev den ene motor beskadiget på grund af et uheld ved ramp-handling. Derfor har flyet siden søndag opholdt sig i den amerikanske storlufthavn.

“Flyet står lige nu i Chicago, da det skal have en ny motor. Ved taxi ind mod gate, eller ved parkering ved gate blev en varmeslange, der lå på jorden suget ind i motoren. Der var ingen fare eller dramatik, men motoren skal skiftes,“ bekræfter pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Pressechefen understreger, at SAS afventer den endelige rapport omkring hændelsen, hvorfor det heller ikke har været muligt at placere et ansvar på nuværende tidspunkt.

Den beskadigede motor var af typen Rolls-Royce Trent 700, og den har en listepris på 35,5 mio. dollars, eller godt 230 mio. danske kroner.

Direkte til Zürich Lufthavn
Udover at SAS har måttet undvære flyet, hvilket har medført et par aflysninger, er der også andre konsekvenser. Søsterflyet LN-RKN forlod Zürich Lufthavn den 13. februar efter at have stået i en hangar i flere måneder for at blive udstyret med en ny kabine.

Næste i rækken til kabineopgradering er netop LN-RKH, og turen til Chicago var den sidste, inden flyet skulle til Zürich for at blive opgraderet med en ny kabine. SAS har planlagt, at flyenes c-check og udskiftningen af sæder skal køre som perler på en snor, hvorfor det givetvis er forbundet med store omkostninger, at en lang række fagfolk og teknikere nu på fjerde hverdag i træk står i Zürich Lufthavn og venter på, at A330-flyet skal ankomme.

SAS oplyser, at LN-RKH vil flyve direkte til Zürich, så snart flyet har fået skiftet den beskadigede motor.